Linn soovib korrastada spordiväljakud

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajahambast puretud Anne kanali äärne spordiväljak on kehvas seisus ning ootab nüüdisajastamist.
Ajahambast puretud Anne kanali äärne spordiväljak on kehvas seisus ning ootab nüüdisajastamist. Foto: Margus Ansu

Anne kanali äärne spordiväljak rajati 15 aastat tagasi ja nüüdseks on see suures osas amortiseerunud. Tartu linnavalitsus loodab saada eurotoetust, et Anne kanali äärsed tervisespordivahendid välja vahetada ja uusi juurde lisada.

Tartu linnavalitsuse haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf ütles, et plaan on praegused treeninguvahendid likvideerida ja uutega asendada.

Kiudorfi sõnul on umbes 100-meetrisele rajale jaotatud lõuatõmbekangid, redelid ja muud treeninguvahendid terviseportlaste hulgas väga populaarsed. Peale spordiväljaku uuendamist on neid tema sõnutsi treeningujärgse venituse ja üldfüüsilise koormuse jaoks senisest rohkem.

Toetus pole kindel

«Linnal on valminud korralik projekt ning olemas ehitusluba,» rääkis Kiudorf. Ta avaldas lootust, et spordiväljaku uuendamiseks eraldatakse euroliidu regionaalsete investeeringutoetuste programmist tänu põhjalikule eeltööle vajalik raha.

Projekt esitatakse tema sõnul peatselt, kuid see, kas linn saab raha või mitte, selgub alles suvel.

Spordiväljaku uuendamise kava läheb Kiudorfi sõnul siiski käiku ka siis, kui linn loodetud toetust ei saa. «Sellisel juhul kuluvad selle tarvis linna eelarvelised vahendid, millega saaks teha töid teistelgi välispordirajatistel,» märkis ta.

Enne otsuse teadasaamist sellegipoolest tööga ei alustata. «Valminud tööle tagantjärele toetust pole võimalik taotleda,» selgitas spetsialist.

Väljakud vajavad uuendamist

Inga Kiudorf rääkis, et praegu on prioriteet Anne kanali äärse spordiplatsi nüüdisajastamine, mis on kõige töömahukam, kuid tähelepanu vajavad ka teised linna treeninguväljakud. Nende all pidas ta silmas kohti, kus on võimalik välitrenažööridel treenida.

Esimeste seas vajavad värskendust Ihastes Luunja metsas asuv spordiala ning Raja tänava pargi treeninguvahendid, märkis ta.

«Kui linn saab regionaalsete investeeringutoetuste programmist raha, jääb linnaeelarves olev raha nende spordirajatiste uuendamiseks ja vastavaid töid saaks juba suvel alustada,» ütles Kiudorf.

Nii Ihastes kui ka Raja tänaval tuleb tema sõnul nii nagu Anne kanali äärsel spordialal vanad treeninguvahendid välja vahetada.

«Kuna Raja tänava park on terviseportlaste üks meelispaiku, jääb seal treeninguvahenditest puudu ja neid on juurde vaja,» rääkis ta.

Anne kanali äärse spordiväljaku uuendamise projekti kogumaksumus on 31 978 eurot. Kui linn saab taotletud investeeringutoetust, tuleb linnakassast selle tarvis Inga Kiudorfi sõnul 4797 eurot.

Tartus on seitse välijõusaali. Lisaks Anne kanalile, Ihastele ja Raja tänava pargile saab treeninguvahendeid kasutada ka Kaunase puiesteel, Tähtvere rannas ja puhkepargis ning lodjakoja juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles