Tuhande sõbraga naised

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaa tublid eakad vabatahtliku töö tegijad Tiina Kohver ja Ene Koger viibisid eelmisel nädalal sotsiaalministri tänuvastuvõtul Tallinnas.


Tiina Kohver on Tartu valla eakate elu innustaja ja usin organisaator.

Ta on korraldanud kohtumisi huvitavate inimestega, väljasõite kultuuriloolistesse paikadesse ja külapäevi, kogunud kodulugu ja aidanud luua raamatukogusõprade eakate ühenduse.

Tema hiljutised ettevõtmised on seotud ajalooretkede korraldamisega «unustatud paikadesse», näiteks eestlusega seotud kohtadesse Põhja-Lätis.

Ene Koger on aga Rannu vallavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni liige, keda teatakse kui eriti sõbralikku, lahket ja abivalmis inimest. Selle tõenduseks on, et ta on valmis viima inimesi arsti juurde, apteeki, kauplusesse või surnuaeda oma isikliku autoga, kuulama abivajaja muret ja otsima sellele lahendusi.

Nii võõra kui tuttava kutsub ta tuppa ja söömata ei lahku ta juurest keegi.

Küsimuse peale, kellelt ta ise abi küsib, kui häda peaks tulema, vastas Ene Koger, et oh, nende vald on kui üks suur ühine pere ning et temal on kindlasti tuhat sõpra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles