MyFitness kasvas Tartu kesklinnas ligi poole suuremaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna keskuses tegutsev MyFitness laienes teisele korrusele.
Tartu kesklinna keskuses tegutsev MyFitness laienes teisele korrusele. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kesklinna keskuses tegutsev MyFitnessi spordiklubi avas selle nädala alguses oma ülemise korruse laienduse, kus on suur rühmatreeningute saal, uus kardioala ning Eestis ainulaadne funktsionaaltreeningute saal.

MyFitnessi spordiklubide keti juhatuse esimehe Erkki Torni sõnul tingis klubi laienduse eelkõige kasvanud nõudlus. «Asukoht on ideaalne ja me nägime potentsiaali. Ka hakkas senine ruum jääma mingitel aegadel juba natukene väikseks,» selgitas ta.

 

Lisaks soovis klubi Torni sõnul täiendada oma rühmatreeningute programmi. «Kui me 2013. aasta mais klubi lahti tegime, oli meil ainult üks rühmatreeningute saal ja spinning. Nüüd lisasime veel ühe suure saali, mis aitab meil pakkuda väga erinevaid programme, stiile ja kontseptsioone,» ütles ta.

 

Kui seni oli MyFitnessil kesklinnas ruumi 1200 ruutmeetrit, siis nüüd kasvas treeninguala 600 ruutmeetri võrra avaramaks. «Klubi laienes rohkem kui kolmandiku võrra ja nüüd on see Eestis suuruselt kolmas MyFitnessi nime all tegutsev klubi,» lausus Torn. Eraldi tõi ta esile uue funktsionaaltreeningute ala.

 

«Me oleme näinud Tartus, et personaaltreeningud on muutunud väga populaarseks. Ka meie meeskond ehk treenerite pool on aastatega kõvasti edasi arenenud. Seetõttu lisasime täiesti uue ala, kus ei kasutata ainult masinaid, vaid väga erinevaid treenimisvahendeid ja meetodeid,» selgitas ta.

 

Uus trend

 

Funktsionaaltreeningute ala oli varem ka alumisel korrusel, kuid nüüd on see palju suurem. «Ma julgeks öelda, et see annab silmad ette isegi maailma suurimatele spordiklubikettidele. See on omapärane ning väga efektiivne. Alla jäi nüüd pigem venitusala, mis on veidi vaiksem koht,» rääkis Torn.

 

Funktsionaaltreening tähendab Torni sõnul treeningut, kus rõhk pole mitte niivõrd masinatel, kuivõrd personaalsel treeningul. «Treener tegeleb sinuga ja kasutab selleks erinevaid vaheneid. Näiteks palle või põrandaala hüpete jaoks. Lisaks on seal võimalik teha ka rühma jõusaalitreeninguid, mis on samuti kasvav trend,» selgitas ta.

 

Kardioalal kasutab klubi esimest korda Tartus TechnoGymi masinaid, mis pakuvad senisest rohkem võimalusi. Need on Torni sõnul mõeldud teadlikule treenijale, sest nendega on võimalik treenida erinevaid lihasrühmi. Sama firma masinaid kasutatakse palju ka personaaltreeningutes.

 

Rohkem õhku

 

Avatud laiendus peaks tekitama Torni sõnul rohkem ruumi ka spordiklubi vanale pinnale. «Kindlasti on õhku rohkem ja inimestel seetõttu mugavam olla. Ja kuna on väga palju uusi seadmeid, siis ei pea enam masinate taga järjekorras ootama,» ütles ta.

 

MyFitnessi Tartu juhataja Rica Varuli sõnul on neil kesklinnas praegu 109 kappi meestele ja 154 naistele. «Kui vaja, siis suurendame kappide arvu,» lausus Varul. Ta lisas, et ka rühmatreeningute tunniplaanid mängitakse ümber nii, et trennid ei kattuks ega lõpeks samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles