Lugeja kiri: enesekiitus eksitab kergeusklikku

, palju aastaid teooria- ja sõiduõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minu ja arvatavasti ka paljude teiste postkastides oli reklaam, kus kirjas, et Motohundi Autokool on Tartus parim. Mille alusel? Kes seda hinnanud on? Kirjas on, et rahulolu-uuringu põhjal. Kes uuris? Autokooli omanik? See autokool on aga veel nii uus, et ei mahu ARKi eksamite sooritamise statistikasse. Lõpetajaid veel vähe.


Ei meeldi mulle niisugune enda upitamine. Tean, et kõikides autokoolides kiidetakse aeg-ajalt õpetajaid ja kooli. See on rõõm lubade kättesaamise üle, rõõm sellest, et hakkama saadi ja et üks liik kulutusi lõppes. Õpilasel puudub ju võrdlusmoment.

On ka mind kiidetud, ja see paitab kõrvu. Samas tean, et linnas on mitmeid häid sõiduõpetajaid. Ei julge küll ennast parimaks pidada ega oska ka öelda, kes meist on esimene, kolmas, viies, kümnes.
Motohundi õpetajad nüüd teavad. Nemad on parimad. Nii on kirjas kodulehel.

Mehed, enne kui õhku täis lähete ja nina püsti ajate, näidake tulemusi.

Milleks see jutt? Niisugune põhjendamata enesekiitmine tekitab ebaausat konkurentsi. Lollitab kergeusklikku «tarbijat», kui nii võib õpilast nimetada.

Õpilased, olge valvsad moosijuttude puhul ja küsige ikka ka tšekki autokoolile makstud raha kohta. Et kuskil mõni «parim» kogemata maksuametit ja õpilast tüssata ei saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles