Elleri muusikakool soovib hoovi siduda linnaruumiga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elleri muusikakool soovib, et õppehoone sisehoovis võiks tulevikus olla kooli ja Eesti muusikalooga seotud kunstiteosed. Näiteks Heino Elleri skulptuur.
Elleri muusikakool soovib, et õppehoone sisehoovis võiks tulevikus olla kooli ja Eesti muusikalooga seotud kunstiteosed. Näiteks Heino Elleri skulptuur. Foto: Kristjan Teedema

Mullu Toomemäe nõlval juurdeehitise avanud Elleri muusikakool kavandab riigihangete seadusega ettenähtud kunstiteose tellimist ja koolihoovi sidumist linnaruumiga.

Protsendiseadusena tuntud seaduse järgi tuleb üle 750 000 euro eest ehitatud avalike hoonete ehitushinnast vähemalt ühe protsendi eest tellida kunsti. Elleri kooli direktori Kadri Leivategija sõnul on muusikakoolil selleks 25 000 eurot, kuid kooli eesmärk on suurem.

«Meie soov on seda raha kasutada avalikus ruumis,» lausus Leivategija. Ta meenutas, et värske juurdeehitise Toomemäe-poolsele küljele plaanitakse tulevikus rajada suurem kontserdipaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles