Kaks politseiautot sattus järjepanu avariisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. jaanuaril sõitis veokit kontrollinud politseibussile külje pealt otsa juhitavuse kaotanud Opel, mis paiskus eemale kraavi.
8. jaanuaril sõitis veokit kontrollinud politseibussile külje pealt otsa juhitavuse kaotanud Opel, mis paiskus eemale kraavi. Foto: Politsei

Mõne aja eest tiheda lumesaju ajal juhtus lühikese vahega Tartus ja Nõo vallas kaks liiklusõnnetust politseiautodega. Lõuna prefektuuri kinnitusel vajasid autod remonti. Korrakaitsjate autopark on aga piisavalt suur ning ükski politseinik seetõttu jalameheks ei jäänud.

Tartus Turu tänaval sattus 8. jaanuaril kella 14.30 paiku liiklusõnnetusse politseisõiduk Škoda. Lõuna prefektuuri väitel alandas politseisõiduk kiirust, lubamaks lõpetada manöövri ees liikunud teehooldusmasinal.

Hetk hiljem sõitis alarmsõidukile tagant otsa veok Scania. Inimesed viga ei saanud ning sõidukitele tekkinud kahjukäsitlusega tegeleb kindlustus. Sõidukite juhid olid kained. Tee- ja ilmaolud õnnetuspaigal olid kehvad: maas oli värskelt sadanud lumi, libedus ja jätkus ka lumesadu.

Üks juhtunu tunnistaja on Tartu Postimehele kinnitanud, et politseiauto pidurdas suhteliselt järsult. Tagant lähenenud ja teist veoautot pukseerinud veoki juht püüdis pidurdada ettevaatlikult, püüdes vältida, et pukseeritav raskeveok teda rammiks. Paraku ei saanud ta enne politseisõidukit pidama.

Pooleteise tunni möödudes juhtus liiklusõnnetus Nõo vallas, kus politsei kaalubuss oli peatanud raskeveoki. Lõuna prefektuuri kinnitusel oli politsei alarmsõiduk Volkswagen Transporter pargitud bussipeatuse juures maantee pervele, kui sellele sõitis külje pealt otsa juhitavuse kaotanud Opel Vectra. Ametliku versiooni kohaselt kaalusid politseiametnikud raskeveoki lasti või kontrollisid puhkeaja nõuetest kinnipidamist. Tartu Postimehele teadaolevalt polnud puiduveokil koormat peal.

Opelit juhtinud 28-aastane mees oli kaine, samas puudus tal juhtimisõigus. Kogenematuse ja teeoludega mitte arvestava sõidukiiruse tõttu kaotas juht masina üle libedal teel kontrolli. Politsei kõrvaldas mehe autoroolist ja tema suhtes alustati menetlust.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel kinnitas, et kahjustada saanud kaalubuss on praegu remondis, ent kaalud ja muud kaalubussi töövahendid tõsteti ümber teisele politseibussile ning töö kommertssõidukite kontrollimisel jätkus ja jätkub tavapärases mahus.

«Politsei autopark on piisavalt suur, et kui masinad käivad tavapärases hoolduses või vajavad näiteks ootamatute rikete või kahjustuste tõttu remonti, kasutatakse liiklusjärelevalves teisi olemasolevaid patrullsõidukeid,» sõnas Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles