Enriko Talvistu: «Moskva metroo» asemele ruum avalikeks aruteludeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiajaloolane Enriko Talvistu.
Kunstiajaloolane Enriko Talvistu. Foto: Margus Ansu

Kümmekond päeva tagasi kuulutas Tartu linna infokeskus linna kodulehel välja sooviavalduste vastuvõtu raekoja esimese korruse – kunagine linnapank, hilisem linnavalitsuse kohvik – umbes pooleteise meetri laiuses ja seitsme uksega koridoris näituste korraldamiseks.

Esiteks muidugi linnavalitsuse propagandaosakond (ametlikult küll avalike suhete osakond), teiseks sellele alluv teabeteenistus (mõlemad oma juhatajatega), kolmandaks selle alluvuses olev infokeskus, mille teenindusjuht teeb ettepaneku riputada pilte üles esimese korruse käimlate ette olevasse koridori. Kõrvalruumis on küll linnamuuseumi stendinäitus «Aeg ja Tartu», mille tolmunud olek infokeskuse väliskülalistes vaevalt et mingit erilist vaatamisvaimustust tekitab.

Kuigi selles koridoris – ehk ka kõrvalruumis –, kui linnamuuseumi ajaloonäitus maha võtta, peaks olema võimalik ka tähtsamaid linnalikke planeeringuid ning arhitektuurivõistluste materjale eksponeerida, siis tehtud seda pole ning nimetatud koridor ja väike võlvitud ruum linnaajaloo fotostendidega ootaksid hoopis teistsugust kasutust. Kunstnikele on apetiitsemaidki koridore, kasvõi uues Physicumis linna servas, ülikooli raamatukogust või teatrihoonetest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles