Vaimolendid ilmusid raamatukokku näitusele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Hiiemäe joonistuste näitusel Tartu linnaraamatukogus on ka tema skulptuure.
Mari Hiiemäe joonistuste näitusel Tartu linnaraamatukogus on ka tema skulptuure. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaraamatukogus saab vaadata Mari Hiiemäe näitust «Vaimujutud», mille joonistustel on kujutatud vaimolendeid eesti rahvausundist. Välja on pandud ka sama kunstniku skulptuure.

Mari Hiiemäe on joonistanud nii neid, kellel on traditsioonikohaselt küllaltki äratuntav ja tüüpiline välimus (näiteks kurat, metshaldjas, surnuvaim), kui ka selliseid, kelle võimaliku välimuse kohta jagab rahvapärimus vaid vihjeid (kotermann, mardus, halltõbi).

Vaimolendite seeria on valminud illustratsioonidena Mall Hiiemäe peagi ilmuvale raamatule «Virumaa vanad vaimujutud». See annab ülevaate Virumaal rahvasuus levinud juttudest mütoloogiliste olendite kohta.

Lisaks illustratsioonidele saab vaadata valikut Mari Hiiemäe skulptuuridest. Nende hulgas on «Ingli puudutus», mis valmis mullu ja mille valmistamiseks on läinud tarvis graniiti, vulkaanilist kivimit ja akrüülvaiku.

Näitust «Vaimujutud» saab vaadata linnaraamatukogu neljandal korrusel muusikaosakonnas tööpäeviti kell 9-20 ja laupäeviti kell 10 –16 kuni 17. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles