Libeduse tippajal ootas traumapunkti ukse taga 25 inimest

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlovas liiguvad inimesed sõiduteedel, sest kõnniteed on liiga libedad.
Pildil Salme tänav.
Karlovas liiguvad inimesed sõiduteedel, sest kõnniteed on liiga libedad. Pildil Salme tänav. Foto: Margus Ansu / Postimees

Linnavalitsus saab iga päev hooldamata kõnniteede kohta kaebusi ja jätab kinnistuomanikele hoiatusteateid. Märkustele küll reageeritakse, kuid muutlike ilmaolude tõttu ei püsi liiv teel ning sellest saab taas liuväli. See toob omakorda kaasa kukkumisi ja traumapunktis rohkem tööd.

Möödunud nädalal pöördus Tartu ülikooli kliinikumi traumapunkti 472 inimest, kellest 227 olid kukkunud. Eelmisel teisipäeval oli aga kella üheks päeval kliinikumi jõudnud juba kuuskümmend abivajajat. Tavaliselt pöördub traumapunkti aga ööpäeva jooksul keskmiselt 58 inimest.

Kõige rohkem oligi abivajajaid eelmisel teisipäeval – 86 inimest, kellest 35 olid kukkunud. Tippajal oli 25 inimest ukse taga, mis tähendab vähemalt 3-4-tunnist ooteaega, sõnas Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmm.

Nõmme sõnul paigutati ka osakonnas pikkade järjekordade vältimiseks personali ümber. «Muidu on meil üks arst traumapunkti poolel ja haigestumise poole peal on rohkem arste, vahepeal võtsid traumapunktis abivajajaid vastu aga kaks arsti,» ütles ta.

Tänavad on aga jätkuvalt libedad ning täna keskpäevaks oli traumapunkti pöördunud 28 inimest, neist 12 olid kukkunud.

Pikemat lugu saab lugeda homsest Tartu Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles