Tartlase rummikokteil pürib maailmakuulsaks

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Astok ja tema kokteil lähevad Bacardy Legacy võistlusele. Pildil Karl Astok.
Karl Astok ja tema kokteil lähevad Bacardy Legacy võistlusele. Pildil Karl Astok. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rumm koolaga või Mojito on hitid baaride joogikaartidel. Tulevikus võib neilt leida ka tartlase loodud vaarikamaitselise rummikokteili, mis püüab kuulsust ülemaailmsel Bacardi Legacy kokteilivõistlusel.

Viva Facundo! ehk eesti keeli Elagu Facundo! nimega kokteil on Tartu baarmeni Karl Astoki sõnul austusavaldus Facundo Bacardile, kes pani 19. sajandil aluse maailmakuulsa rummi tootmisele. Veebruaris võtab ta omaloodud joogiga osa kokteilivõistluse Balti finaalist ning edu korral ootab maikuus ees lõppvõistlus Austraalias Sydneys.

„Kokteili loomise peale kulus mitme ööpäeva jagu tunde ja katsetasin enne läbi 30–40 varianti, kuni saavutasin selle päris õige tulemuse,“ kirjeldas Astok loomisprotsessi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles