Ahi lubab Tartu linna kuumaks kütta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Oberon Grupi tegevjuhi Ave Jürimäe ning klubi programmijuhi Marko Kiljaku sõnul on nimi Ahi ühtlasi akronüümiks, mis kutsub klubisse Ainult Häid Inimesi.
OÜ Oberon Grupi tegevjuhi Ave Jürimäe ning klubi programmijuhi Marko Kiljaku sõnul on nimi Ahi ühtlasi akronüümiks, mis kutsub klubisse Ainult Häid Inimesi. Foto: Margus Ansu

Ahi on soe, kütab südameid, soojeneb kiiresti ja jahtub aeglaselt – nii kõlab endises Pattaya majas oktoobri alguses avatava uue, omamoodi nimega ööklubi iseloomustus.


Nime Ahi teenis uus ööklubi välja seetõttu, et samas kandis asus kunagi küttekontor. Nimetus on ööklubi programmijuhi Marko Kiljaku sõnul aga ka ainus asi, mis uut klubi minevikuga seob.

«Kõik, mis vanasse Pattayasse puutub, on ajalugu,» kinnitas Kiljak, kelle arvates on Pattaya nimigi eelmistel tegijatel ära lörtsitud. «Me ei võrdle end vana majaga, meil on täiesti uus projekt.»

Striptiisi ei tule

Maja uue haldaja, OÜ Oberon Grupi tegevjuhi Ave Jürimäe kinnitusel jäävad kergema meelelahutuse fännid seekord pika ninaga, sest striptiisi majas enam ei näe.

Nagu mitmed teisedki populaarsed Tartu ööklubid, ootab ka Ahi kliente eelkõige alates 25. eluaastast ning on meele järele pehmema muusika austajatele.

«Eks sa oled kõigile konkurent, kui Tartu-suuruses linnas meelelahutusäris midagi avad,» näeb Kiljak konkurentsi paratamatusena. «Praegu on turuolukord lihtsalt selline, et selles vanuses inimene on maksujõuline väljaskäija ja seega tuleb lähtuda temast,» selgitas Kiljak, kelle arvates on tudengitel raha ja jaks nädalavahetuseks lihtsalt otsakorral.

Jürimäe sõnul ei tule Ahi siiski nii retro kui Maasikas ning keskendub suuresti jätkupidude korraldamisele. Sellega tahetakse linnarahvale pakkuda Atlantise kõrval ka teisi võimalusi, kuhu firmapidude ning konverentside järel vabamas meeleolus aega veetma minna.

Samas ei tule 750-ruutmeetrine ööklubi Kiljaku sõnul konkurentidest kuigi erinev. «Jalgratast me ei leiuta,» ütles Kiljak.

Programmijuht lubab küll temaatilisi seeriaüritusi, kuid igal õhtul pole peole ansambleid oodata, kuna kontserdi pärast klubis käimise aeg on tema hinnangul läbi. «Ja ega Eestist polegi võtta korralikke artiste, kes klubisse sobiks ja rahvale peale läheks,» tõdes Kiljak.

Lokaal Sumin

Ahju sisekujundus tuleb lakooniline ning minimalistlik, põhitooniks on sisekujundajad Elen Tamm ja Tambet Pedak valinud mustjashalli.

Väljastpoolt saab vana Pattaya maja aga hoopis heledama ilme ning senise austriapärase pubi Tirol vahetab välja samuti avar ja valge lokaal Sumin. «Ahi kütab linna kuumaks, kuid Sumin kostab üle linna,» naljatles Jürimäe.

Sumin spetsialiseerub moodsale Eesti köögile ning sobib Jürimäe sõnul ideaalselt ärilõunate pidamiseks.

Peakokk Henri Bekmann on toidukaardi koostamisel lähtunud kodumaisest toorainest. «Pasta, vormiroad, liha otse grillilt,» nimetab kokk menüüsse kuuluvaid roogasid.

«Toidud pole aetud udupeeneks, lähenen neile hoopis talupojaliku võtmega,» lausus Bekmann, kes lubab iga roa juures üllatada mõne positiivse kiiksuga, näiteks lisada magustoidule seesamiseemneid.

Suminas on istekohti 200 inimesele ning privaatpidudeks luuakse eraldi 20- ja 30-kohalised ruumid.

Ööklubi Ahi plaanib uksed avada septembri lõpus, Sumin stardib paar nädalat hiljem.

Pattaya põrumine
• Pattaya Club avati 2001. aasta lõpul eksklusiivse ööklubina, kus vanusepiiranguks 21 aastat.
• 2004. aastal sai ööklubi džunglit meenutava sisekujunduse.
• Eelmisel aastal katsetati taas moodsa ilme saanud klubis edutult striptiisiprogrammidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles