Suplusvesi Tartumaa randades püsis puhas ka kuumal ajal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe linnaujula.
Emajõe linnaujula. Foto: Ove Maidla

«Oli hea suplushooaeg,» kinnitas terviseameti Lõuna talituse juhtivinspektor Kaja Laursoo, rääkides Tartumaa randade vee kvaliteedist. Etteheiteid polnud ametil ka randade ohutusele ja heakorrale.


Laursoo sõnul püsis vee-elustik suuremates avalikes supluskohtades kõikjal normi piires ning ohtlikud bakterid ei hakanud vohama isegi siis, kui veetemperatuur kerkis 30 kraadi lähedale.

Tartus oli vee kvaliteet nii Linnaujulas kui Vabaujulas hea. Anne kanalis isegi väga hea ning seda juba mitmendat aastat. «Anne kanalil on väga hea isepuhastusvõime,» selgitas Laursoo.

Randasid kontrollib terviseamet kaks korda hooaja jooksul. Lisaks veekvaliteedile võetakse muu hulgas luubi alla ka näiteks riietuskabiinide ning tualettide olemasolu. Lisaks üldine heakord, veepiiri puhtus ning randa püstitatud aktraktsioonide ohutus.

Ühtegi ettekirjutust ei pidanud terviseamet tegema ka teistele Tartumaa randadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles