VK Janika noorvõimlejate hooaja avastart Jurmalas oli edukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteklassis, 2000 aastal sündinud tütarlaste seas kuulus kaks kindlat esikohta Marian Kandimaale.
Lasteklassis, 2000 aastal sündinud tütarlaste seas kuulus kaks kindlat esikohta Marian Kandimaale. Foto: VK Janika.

Kuigi VK Janika avab ametlikult oma hooaja täna Tallinnas ja homme Tartus, on hooaja sportlik avastart juba tehtud.



Kuueteistkümnendat korda peetud rahvusvahelisel iluvõimlemisturniiril Jurmalas, osales Võimlemisklubi Janika kahe võistkonnaga, kokku 16 võimlejaga Tartust ja Tallinnast. VK Janika kohtunikena olid võitlustel rahvusvahelise kategooria kohtunikud Epp Rohila ja Janika Mölder.
Hooaja esimesele suuremale jõuproovile olid tulnud võimlejad Eestist, Lätist, Iisraelist, Venemaalt ja Ukrainast. Võisteldi üheksas vanusekategoorias ja välja mängiti 57 karikat erinevatel võistlusaladel.

Meistriklassi võimlejatele oli Jurmala turniir maailmameistrivõistluste eelseks katsevõistluseks. Eestist olid kohal septembri keskel MM-il Eestit esindavad Viktoria ja Olga Bogdanova (treener Galina Kedrina). Kahjuks ei osalenud trauma tõttu 2010 aasta Eesti meister Julia Makušina ja haigestus Tatjana Putškina.
Suvega head vormi kogunud Olga Bogdanova üllatas oma kaksikõde Viktoriat, võites lindiharjutuses 23,85 punktiga kolmanda koha. Viktoria pidi tänu vahendikaotusele leppima lindiharjutuses kuuenda kohaga.
Palliharjutuses oli Viktoria neljas ja Olga kuues.
Juunioriklassis võisteldi kolmes vanusgrupis.
Hooaja alguses hoogsalt alustanud tartlanna  Evelin Mutli (treener Maire Kamarik) võitis 1995 aastal sündinud tütarlaste seas rõnga ja kurikaharjutuse. Särtsaka esitusega publiku südamed võitnud Evelin sooritas raskeid riskielemente ja juunikuus valminud uus kurikakava, millega on terve suvi vaeva nähtud õnnestus hästi. Lisette Pedaja Tallinnast  võitis rõngaharjutuses kolmanda-ja kurikaharjutuses teise koha. Lisette esitus oli enesekindel ja hoogne.

Suure üllatuse valmistas 1996 aastal sündinud tartlanna Kristin Laupa (treener Janika Mölder), kes suutis  pikkade ebaõnnestumiste järel taaskord esineda kindlalt ja Kristin näitas oma uut võistlusprogrammi, mille koostamisel oli abiks bulgaarlanna Denniza Bengtsson. Kristin saavutas rõngaharjutuses kolmanda koha ja esmakordselt ületas 20 punkti piiri kurikaharjutuses ning võitis teise koha. Tallinlanna Katja Kuznetsova (treener Galina Kedrina) pidi seekord leppima kahe neljanda kohaga.

Juunioriklassi noorimas vanusastmes, 1997 aastal sündinud tütarlaste seas oli kahes kavas võidukas VK Janika esindaja Carmel Kallemaa (treener Janika Mölder, Tartu Descartes ´i Lütseum, spordiklass). Suvel koostatud uut võistlusprogrammi aitasid lihvida Horvaatia treeninglaagris Venemaa võimlemisspetsialistid.

Noorteklassi võistlus, kus jagati välja kuus karikat, viidi läbi 1998 ja 1999 aastal sündinud tütarlaste seas.

1998 aastal sündinud Tatjana Tšaban (treener Irina Em), võitis tubli esitusega hõbedase ja pronksise auhinna. Herke-Karin Rõõm (treener Janika Mölder, Tartu Descartes ´i Lütseum, spordiklass), on suvega teinud pika sammu edasi ja Jurmala turniiril kogus ta esmakordselt punktid, mis ületasid 19 punkti piiri. Herke on võimleja, kes esindab võimlemise avarat stiili ja Jurmala turniiril oli raskusi visetega, sest saali lagi jäi talle madalaks. Kõik visked tuli enne võistlusi vähemalt 2-3 meetrit madalamaks muuta.

1999 aastal sündinud Brigita Nõmmsalu (treener Kai Tanni), kes enne võistlusi treenis Rootsis,  esitas tubli rõngaharjutuse, kogudes 19,85 punkti ja võitis kolmanda koha. Helena Jäe (treener Janika Mölder) esimene päev ebaõnnestus, aga kurikaharjutusega ületas Helena 20 punkti piiri ja võitis samuti kolmanda koha.

Lasteklassis, 2000 aastal sündinud tütarlaste seas kuulus kaks kindlat esikohta Marian Kandimaale (treener Kai Tanni, Tartu Descartes ´i Lütseum, spordiklass).

2001 aastal sündinud võimlejate konkurentsis võitis kindlalt vabaharjutuse Liisbet Teemaa  treener (Kai Tanni, Tartu Descartes ´i Lütseum, spordiklass). Suvel võistlusprogrammi vahetanud Liisbet esitas vabakava emotsionaalselt ja väljenduslikult. Rõngaharjutuse esitas Liisbet julgelt ja tempokalt ning võitis teise koha. Kristina Kaldas , (treener Irina Em) kes osales turniiril ka aasta tagasi, oli vabaharjutuses teine .

2002 aastal sündinud Eliise Lõhmus (treener Kai Tanni) võistles esmakordselt rahvusvahelisel areenil. Eliise esimene start õnnestus. Vaba- ja rõngaharjutuses võitis Eliise kolmanda koha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles