Linnapea Urmas Klaas: aastavahetusballi pole plaanis kaotada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas.
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Margus Ansu

Olgu kohe alguses ära öeldud, et keegi ei kavatse Vanemuise aastalõpuballi ära jätta. See on ilus traditsioon ja peaks kindlasti jätkuma. Küsimus on kuidas, mis formaadis ja kas maksumaksja peab sellele peale maksma.

Põnts oleks ballile see, kui ta edasi ei arene. Mitte see, kui linnapea ärgitab mõtlema, kuidas edasi. Olen seda meelt, et kui juba ball korraldatakse, siis peaks see olema selline, et kõik ballikülalised saaksid balli tõeliselt nautida - nii kutsetega tulijad kui ka need, kes ostavad pileti.

Minu poole on nurinaga pöördunud just inimesed, kes lunastavad kalli pileti ja kurdavad, et ball on ülerahvastatud - raske on liikuda mööda kitsukest kohvikut kontserdisaalist teatrisaali, et teatrisaalis ei ole kohta eeskavade jälgimiseks jms.

Mõtlemise ja arupidamise kohti on siin küllaga. Kui arvestada linna jätkuva toetusega, siis tuleks kindlasti mõelda, kuidas balli veelgi paremini korraldada.

Oleme mitmetele linnas ja linna poolt korraldatavatele üritustele värske pilguga otsa vaatamas ja ikka selleks, et asju veelgi korralikumalt teha.

Nägime sel aastal tublisti vaeva jõulumeeleolu loomisega Raekoja platsil. Raekoda ja meie esindusväljak olid senisest suuremas tuledesäras, siin oli võlumets elusuuruses loomaskulptuuridega, lodi ja palju toredaid üritusi. Mitmed Tallinna tuttavad ütlesid, et jõulude ajal tasub Tartusse tulla ainuüksi Raekoja platsi ja Tartu ülikooli peahoone tuledesära pärast.

See kõik maksis raha ja pean tunnistama, et ma ei kuulnud nurinat suurema kulutuse pärast, sest tulemus oli hea.

Aastalõpuball ja Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtt on kalendris lähestikku. Küllap oleme nõus ka balli korraldamisse panustama, kuid soovin, et Tartu maksumaksjate raha läheks õigesse kohta ja ball oleks nauditav kõigile.

Kutsusin Vanemuise teatrijuhi reedeks enda juurde, et kõiki neid teemasid arutada.

Eile südant valutanud Raimu Hansonile aga vastan: Raimu, mulle meeldib tants ja ball meie kõigi seltskonnas. Aga ma soovin, et balli saaksid nautida kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles