Lohkva lasteaed ootab põnne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohkva lasteaia õpetajad Helina Lätti (vasakult), õppealajuhataja Triin Ploom ning õpetaja Merly Tätte tegid reedel äsja kokku pandud voodeid üles.
Lohkva lasteaia õpetajad Helina Lätti (vasakult), õppealajuhataja Triin Ploom ning õpetaja Merly Tätte tegid reedel äsja kokku pandud voodeid üles. Foto: Andres Ehrenpreis

Rohkem kui kuuekümnel Luunja valla perel on põhjust rõõmustada, sest nende võsukesed alustavad 1. septembril haridusteed värskelt valminud Lohkva lasteaias.


Reedel käis lasteaiaruumides vilgas mööbli kokkupanek. Hoolimata paari aasta tagustest vaidlustest, kas päevakodu ikka sobib katlamaja külje alla, on lasteaed valmis ülehomme põnnidele uksi avama.

Kunstikallak

«Meie lasteaia eripära on see, et lapsed ei söö rühmas, vaid kogunevad söögisaali,» tutvustas juhataja Tea Pendla avaraid ja puhtusest läikivaid köögi- ning söögiruume.

Eriliseks teeb lasteaia ka kunstikallak. «Lasteaed muutub ikka juhataja nägu,» naeris Pendla, kes on ise kasvanud kunstilembeses peres. Kuna naine usub laste käelisesse võimekusse kui edu võtmesse, on kevadel plaanis alustada kunstiringidega.

Lasteaias hakkab tööle kaks sõimerühma, aiarühm ning liitrühm. Kümne õpetaja hoole alla jääb 66 kasvandikku.

Kuigi juhataja hakkas lapsevanematele rõõmukõnesid tegema juba juuli lõpus, läksid lõplikud nimekirjad lukku alles paar päeva tagasi. Kohta taotlesid ka paljud mujale sisse kirjutatud pered, kel tuli nüüd sammud valda seada. «Tegelikult algas vallas sissekirjutamiste buum juba siis, kui nähti, et siia midagi ehitatakse,» teadis juhataja rääkida.

Järjekorda ei jää

Kuna lasteaia kavandamisel lähtus omavalitsus kahe aasta tagustest andmetest, mil valla elanike arv oli veel kümnendiku võrra väiksem, on Luunja vallavanemal Aare Andersonil kahju, et sissekirjutamist varem ette ei võetud.

«Oleksime võinud ehitada ka kaks korda suurema lasteaia, aga ehitada ei saa hüpoteetiliste arvude pinnalt,» selgitas Anderson, miks on oluline siduda end oma tegeliku elukohaga. Praegu ühtki mudilast küll ukse taha ei jää, kuid ilmselt vajab vald varsti veelgi lisarühmi, lisas ta.

Vilgaste ettevalmistustöödega tutvuma tulnud Anderson on hoonega aga väga rahul. «See pole luksuslik lasteaed, aga tulemus on selle raha eest lausa uskumatu,» lausus vallavanem.

Mullu oktoobris alanud lasteaia rajamine läks lõpuks koos sisustusega maksma prognoositud 12 miljonist kaks miljonit krooni vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles