Air Baltic kärbib ajutiselt pooled Tartu lendudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic
Air Baltic Foto: Mihkel Maripuu

Seni kaks korda päevas Tartu ja Riia vahet edasi-tagasi lennanud Air Baltic jätab septembrist alates ajutiselt ära pooled lendudest, viidates lennukite puudusele, mis laheneb novembris uute lennumasinate saabumisega.


«Jah, me kärbime graafikut poole võrra, aga see on ajutine muudatus,» ütles Air Balticu asepresident Janis Vanags ning selgitas, et lennufirma on hädas lennukite puudusega. «Oleme kasvanud väga kiiresti ja kuni uute lennukite saabumiseni tuleb teha ümberkorraldusi, et võimalikult paljud reisijad rahul oleksid,» rääkis ta.

Vanags lisas, et Tartu pole ainus sihtkoht, kust ajutiselt lende kärbitakse, kitsikus mõjutab ka näiteks lende Šveitsi ja Poola.  

Kaheksa uut lennukit, mis puudust leevendavad, saab Air Baltic kätte oktoobris või novembris. «Siis vaatame graafikud uuesti üle ja paneme arvatavasti ka Tartusse lende juurde,» lubas Vanags.

«Lendude ärajäämine ei rõõmusta meid kunagi,» nentis Tartu Lennujaama juht Margo Muda. «Aga loodetavasti mõjutab see meid vähe, kuna ärajäävad lennud olid madala täitumusega.»  

Seevastu hommikune väljalend Tartust ja õhtune tagasilend Riiast, mis praegu alles jäävad, on Muda sõnul väga populaarsed ning ületavad ärajäävaid lende täitumuselt mitu korda. «Mõnikord on need lennud isegi välja müüdud,» ütles ta.

Ka Vanags lisas, et sellest, et Air Baltic vähendas lendude arvu just Tartust, ei maksa välja lugeda, justkui oleks Tartu-Riia liin raskustes. «Vastupidi, oleme Tartu tulemustega väga rahul,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles