Botaanikaaed tutvustab meeli mõjutavaid taimi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli botaanikaaia näitusel "Pöörane pööripäev" on väljas ka serenoapalm, mille lehtedest ja võrsetest tehtud droogi on kasutatud armurohuks. Et see taim on ka eesnäärmehädade looduslik leevendaja, kutsutakse serenoapalmi vana mehe sõbraks.
Tartu Ülikooli botaanikaaia näitusel "Pöörane pööripäev" on väljas ka serenoapalm, mille lehtedest ja võrsetest tehtud droogi on kasutatud armurohuks. Et see taim on ka eesnäärmehädade looduslik leevendaja, kutsutakse serenoapalmi vana mehe sõbraks. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed kutsuvad täiskasvanuid laupäeval huvipäevale «Pöörane pööripäev,» kus tutvustatakse meeli mõjutavaid taimi.

Botaanikaaia aednik Kristine Fenske annab ülevaate taimedest, mis sisaldavad meie meeli mõjutavaid aineid. Lähemalt tuleb juttu nii ergutavatest, uimastavatest, rahustavatest, ravivatest kui ka potentsi suurendavatest taimedest.

Huvilised saavad rohkem teada sellistest põnevatest taimedest nagu näiteks efedra, kohvipuu, matepuu, kannatuslill, lubav potentsipuu, johimbepuu, ogaõun, koera-pöörirohi, must belladonna, ameerika korallpuu.

Pakutakse mateteed, juhendajaga külastatakse ka botaanikaaia kasvuhooneid.

Tasuta huvipäev algab botaanikaaias laupäeval, 17. jaanuaril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles