Kaks Tartu mõrvajuhtumit jõuavad kohtusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Risto Mets

Sel nädalal peetakse Tartu maakohtus kaks eelistungit, kus tulevad arutlusele mõrvajuhtumid.

Neist esimene on teisipäeval ja see puudutab 58-aastast meest, kellele prokuratuur paneb süüks oma 49-aastase elukaaslase tapmist. Süüdistuse järgi lõi mees 10. juulil naist mitmel korral peapiirkonda, mille tagajärjel suri ohver saadud vigastustesse sündmuskohal. Kohtueelse menetluse käigus kogutud tõenditest selgub, et teo motiiviks oli armukadedus, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Mõrvasüüdistus esitati mehele naise tapmise eest seetõttu, et kohus on teda ka varem tapmise eest karistanud. Tartu Postimehe andmetel on meest kriminaalkorras varem karistatud koguni seitsmel korral. Vanglast vabanes ta viimati 2013. aastal, kus ta kandis karistust teisele isikule eluohtliku tervisekahjustuse tekitamise eest. Praegu viibib süüdistatav eeluurimisvanglas.

Teine kriminaalasi puudutab juhtumit möödunud suvest, kus süüdistuse järgi tappis 52-aastane mees noaga oma joomakaaslase ning varastas oma ohvrilt kaasas olnud sularaha. 44-aastase mehe kaelahaavaga surnukeha leiti 21. juuli öösel Kalevi tänaval garaaži eest.

Kuriteos kahtlustatav peeti peagi kinni ning sellest ajast alates on ta oodanud eeluurimisvanglas oma kohtuistungit.

Eelistungitel pannakse paika mõlema kriminaalasja kohtumenetluse edasine ajakava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles