Galerii: Tõukoerad näitavad end seltskonnamelus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme Tartu näituste messihallis aset leidval rahvuslikul koertenäitusel on osalejaid üheksast riigist ja koeri näeb enam kui 140 tõust.

Sündmuse korraldaja Marko Lepasaar ütles, et kui näituseringide tööd eemalt vaadata, siis võib see  kõrvalvaatajaile küllalt stressirohke paista.

Tegelikult on vastupidi, sõnas ta.

«Koerad on pere liikmed ning oma lemmikutega tegelemine on samasugune hobi kui golfimäng või suusatamine,» ütles Lepasaar. «Näituseletulek on üks viis aega veeta koos oma lemmikuga. Kui inimesel on mitu koera, ja ta viib näitusele neist vaid ühe, siis ei meeldi see teisele mitte üks raas. Ka koerad oskavad näitusemelust puudust tunda, neilegi on see pidulik seltskonda minek ning nad võivad muutuda väga armukadedaks.»

Samuti on koertenäitus väljund koerakasvatajaile, et demonstreerida aretustöö tulemust ja saada loomale vastavalt tema tõule kvaliteedimärk - see kõik aitab tulevikus paremini kutsikaid müüa, lisas Lepasaar.

Näituse korraldaja Marko Lepsaare, tema naise ja kahe lapsega perre kuuluvad samuti koerad, kelleks on kolm liivakarva bassetit, tiibeti terjer ja kaks chihuahuad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles