Tartumaa suusaradadel napib lund, kuid treenida saab

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa tervisespordikeskuses Elvas satub veebikaamera pilti suusatajaid üsna tihti.
Tartumaa tervisespordikeskuses Elvas satub veebikaamera pilti suusatajaid üsna tihti. Foto: Ilm.ee veebikaamera

Ehkki lumikate on Tartumaal esialgu napp, hoiavad rajameistrid maakonna suusaradasid sõidetavana.

Tartu vallas Lähtel saab praegu sõita üksnes vabatehnikas, sest lund on klassikaraja tegemiseks liiga vähe. Avatud on rajad pikkusega üks kuni viis kilomeetrit ning kella 16.30 - 21ni põleb ka valgustus.

Samas saab klassikat sõita Tartu vallas Vedul, kus kahekilomeetrisel rajal lund veidi rohkem ja kuhu Jõhvi maanteelt juhatavad sildid.

Kui lund on, hoiavad Luunja vallas Kabinas kohalikud elanikud sõidetavana erineva pikkusega suusaringe. Rajad asuvad linna piirist kõigest kolme kilomeetri kaugusel.

Elva lähistel asuvas Tartumaa tervisespordikeskuses on rada vaatamata napile lumele tihedas kasutuses ning pealampidega valgustatud suusatajaid jätkub hiliste õhtutundideni. Sõita saab põhiliselt vabatehnikas, kuid mõnes kohas on ka klassikajälg. Lisaks on avatud uisuväljak.

Vooremäel on lund praegu väga napilt. Väikese paksusega rajapõhi on siiski olemas ning neljapäeval sadanud värske lume peal käis uisutehnikat harjutamas mitmeid suusatajaid. Klassikajälge praegu sisse tõmmata aga võimalik ei ole.

Teiste Tartumaa piirkondade suusatamisvõimalustest esialgu teateid pole. Tartu linnas Tähtvere puhkepargis on rajale veetud kunstlund ning lühemal rajal saab sõita.

Naabermaakondade suusakeskustest tegi esimesena üle suve hoitud lumest raja Tehvandi spordikeskus, mis asub Tartust umbes 45 km kaugusel. Umbes sama kaugel Emajõelinnast, Põlva külje all Mammastes, on nüüd kunstlumest 2,5 km pikk suusarada samuti avatud ning sisse on aetud ka klassikajälg. Sealgi on rajad valgustatud kella 21ni õhtul. Huvilised saavad ka suuski laenutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles