Algas ERMi uue peahoone kolmas ehitusaasta

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue hoone ehitus.
ERMi uue hoone ehitus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaks aastat tagasi Raadil alanud Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone välitööd hakkavad lõppema ning ehitajad keskenduvad siseruumidele. Hoone seinale on paigaldatud esimesed klaasfassaadi näited.

Riigi Kinnisvara ASi ERMi projektidirektori Peeter Maueri sõnul on uue ERMi ehitus üldiselt ajakavas. «Mõningates  töölõikudes oleme graafikust ees, mõnes on ka mahajäämist, aga see on suurte ehituste puhul ikka nii. Üldjoontes oleme ajakavas,» lausus ta.

Praegu käib hoones siseseinte ja kommunikatsioonide ehitus. «Ventilatsioon, küte, jahutus, elekter, nõrkvool. Kõik, mis on vaja seinte sisse ära peita, pannakse ära,» lausus Mauer. Ta tõdes, et praeguseks on hoone ruumiprogramm juba adutav. Iga päev töötab ERMi objektil 160–180 ehitajat.

Uus hoone on 350 meetrit pikk ning peasissepääsu juures 70 meetrit lai ja 15 meetrit kõrge. Võrreldes arhitektide esialgse kavandiga on Maueri sõnul maja kõvasti edasi arendatud. Kinni on hoitud ideest, et hoone on seotud lennurajaga, mis on maja läbiv telg, aga ruumiprogrammi märkimisväärselt muudetud. Näiteks kõik hoidlad on viidud maja alumisele korrusele.

Pikemalt loe ERMi ehitusest ja tulevasest näitusest reedesest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles