Pihkva ja Lämmijärve jääle võib taas kalale minna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homsest võib Jõgeva-, Tartu ja Põlva maakonna piires minna Peipsil kasvõi kuni piirirežiimi alani. Esiti küll vaid jalgsi.
Homsest võib Jõgeva-, Tartu ja Põlva maakonna piires minna Peipsil kasvõi kuni piirirežiimi alani. Esiti küll vaid jalgsi. Foto: Margus Ansu

Alates reedest, 9. jaanuarist on lubatud minna jalgsi Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Endiselt on keelatud minek Peipsi järvele.

Lõuna prefektuuri kinnitusel tuleb Lämmi- ja Pihkva järvel liikudes silmas pidada, et keelatud on ligineda jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Samuti on keelatud liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt (Uhtinina) põhja suunas.

Ettevaatlik peaks olema Mehikoorma majaka traaversil piirirežiimi ala läheduses, kus tänase seisuga oli jää paksus kõigest 11 cm. Tegemist on sügava kohaga, kus on jääalune veevool ja jääkate tekib vaevaliselt.

Kuna Peipsi järvel on jääolud endiselt ebaühtlased ning esineb pragusid ja jääst vabu alasid on Peipsi järve jääle jalgsi või transpordivahendiga minek jätkuvalt keelatud.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et jalgsi Lämmi- ja Pihkva järve jääle minnes on soovituslik kordonis registreerida nii järvele väljumine kui ka tagasitulek. «Nii saab piirivalve jälgida, kas olete järvelt ohutult tagasi jõudnud ning võimaliku puhul korral alustada koheselt otsinguid,» sõnas Mikson pressiesindaja vahendusel.

Kuna jääkate on alles tekkinud ning piirirežiimi ala tähiseid alles paigaldatakse, tuleb kalastajail olla tähelepanelik, et vältida sattumist naaberriigi territooriumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles