Halvad filmid linastuvad heade järel

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Elektriteater tegutseb Tartu Uues Teatris (Lai 37).
Tartu Elektriteater tegutseb Tartu Uues Teatris (Lai 37). Foto: Raimu Hanson

Tartu Elektriteater lõbustab kinolisi laupäeval friigifilmide maratoniga, mille pealkirjaks on «Kellele ei meeldiks halvad filmid???», ja jätkab sellega aasta alguse tihedat eeskava. «Me kõik armastame kinokunsti ja oskame hinnata geniaalseid stsenaariume, meisterlikku kaameratööd ja elutruud näitlemist. Kuid mida teha siis, kui filmid on tehtud teistmoodi? Noh, loomulikult armastame me ka neid.» Niisuguste sõnadega juhatab Elektriteater sisse nn halbade filmide tutvustuse.

Kõigepealt, kell 18, on laupäeval kavas «Sharknado». Kinolinal möllavad kurjad haid ja mõrvavad Los Angelese elanikke. Kell 19.45 algab «Sharknado 2», kus nad võtavad ette New Yorgi.

Kell 22 linastub film «Toxic Avenger». Elektriteatri teatel elas peategelane Melvin Junko «kogu oma senise elu tavalise nohiku ja jobuna, kuid õnneks ristus tema tee ühel päeval mürgise saastatünniga! Nüüd saavad asjad minna ainult paremaks».

Kavas läheb aga järjest hullemaks: kell 23.45 tuleb vaatajate ette «Poultrygeist», kus on mängus söögikoht indiaani surnuaial ja zombikanad. Nii see kui ka teised friigifilmide maratoni linateosed on inglise keeles, ilma eestikeelsete subtiitriteta.

Vastukaaluks nendele näitas Elektriteater uue aasta kolmel esimesel päeval valikut mulluse aasta eriti headest filmidest. Teiste hulgas oli kavas Paweł Pawlikowski linateos «Ida», mis on toonud tegijaile rohkesti auhindu ja mida on nimetatud koguni Euroopa mulluse aasta parimaks filmiks, ning äsja aasta filmiks kuulutatud Martti Helde «Risttuules».

Paljud kinolised tunnevad suurt rõõmu animafilmidest. Nendele mõeldes on Elektriteater oma programmi võtnud 12. ja 13. jaanuaril eesti ja jaapani animatsiooni. Kavas on ka Priit ja Olga Pärna ühistöös valminud «Tuukrid vihmas» ja uuenduslikus liiva-animatsiooni tehnikas loodud «Lendurid koduteel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles