Eesti esindus sõidab Udmurdimaale Luuleprõmmile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullunud Tartu festivali aegu tavatseb peakorraldaja Jaan Malin kanda valget kitlit.
Hullunud Tartu festivali aegu tavatseb peakorraldaja Jaan Malin kanda valget kitlit. Foto: Sille Annuk

Laupäeval istuvad tartlastest luuleprõmmijad Jaan Malin ja Roomet Jakapi pealinnas koos poetess Triin Soometsaga Tallinna-Moskva rongi. Udmurdimaal ootab neid koolides, kultuurimajades ja mujalgi esinemiste kõrval ees sealne esimene Luuleprõmm, mis toimub 13. jaanuaril.

Üks etteaste tuleb sealse raadio otse-eetris. Kutsujaks on kultuuriajakirja Invozho toimetus, korraldajaks Nadii Mush, kes on tõlkinud udmurdi keelde omajagu eesti kirjandust.

Udmurdimaale minekust teada andes lisas Jaan Malin, et peamiselt Tartu Uues Teatris toimuvad tänavu 19., 20. ja 21. novembril Luuleprõmmi Euroopa esivõistlused (European Poetry Slam Championship) ning 19. ja 20. novembril Genialistide klubis interdistsiplinaarne festival Hullunud Tartu.

Luuleprõmm on niisugune võistlus, kus autorid esitavad oma luuleloomingut. Parima väljaselgitamisel on otsustav osa publiku aplausi tugevusel. Kusjuures sisust olulisemaks osutub sageli esitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles