Meistrid võistlevad lauamängude mängimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis alustanud lauamänguklubis mängivad Blue Moon Cityt õpilane Ants Liivak (14, vasakult), muusik Aksel Mängli (23), klienditeenindaja Hannes Kruusvee (22), hetkel töötu Riine Valdner (25) ja Kalle Kotselainen (28), neid juhendab mänguõhtute korraldaja Aapo Reitsak (22).
Aprillis alustanud lauamänguklubis mängivad Blue Moon Cityt õpilane Ants Liivak (14, vasakult), muusik Aksel Mängli (23), klienditeenindaja Hannes Kruusvee (22), hetkel töötu Riine Valdner (25) ja Kalle Kotselainen (28), neid juhendab mänguõhtute korraldaja Aapo Reitsak (22). Foto: Andres Ehrenpreis

Nädalavahetusel pistavad Eesti suurimad lauamängusõbrad vast renoveeritud Teatri Kodu majas rinda «Katani asustajate» ning «Carcassonne`i» mängimises, et võita pääs maailmameistrivõistlustele Saksamaale.


Lauamänguportaali Broad-gamegeek andmetel on need maailmas enim omatavad lauamängud. Neid mänge pole meistrivõistluste projektijuhi Aapo Reitsaku sõnul raske õppida, kuid nad on piisavalt strateegilised.

Reitsaku hinnangul on Eesti kodudes mõlemat mängu umbes tuhande ringis, mängijaid aga mitu korda rohkem.

«Kui vaadata eelmise aasta finaallauda, siis tase oli kõrge,» kinnitas Reitsak. Palju oli ka neid osalejaid, kes olid mängujuhendi alles eelmisel õhtul läbi lugenud ja saavutasid ka päris arvestatavaid tulemusi, lisas ta.

Maailmas pole Eesti lauamängude mängimises endale siiski veel nime teinud – mullu jäi meie esindus «Carcas-sonne`i» turniiril eelviimaseks. Reitsak on veendunud, et sel aastal läheb Eestil paremini, sest mängijate hulk ja oskused on aastaga tublisti kosunud.

Samas rõhutas korraldaja, et see pole vaid kinnisele ringile või professionaalidele mõeldud üritus. Oodatud on kõik, kel reeglid selged. Kõige noorem siiani registreerunu on viieaastane ja vanimad üle 50, tõi Reitsak näite.

Lätis kogunes eelmisel nädalavahetusel 76 lauamängusõpra, meil oodatakse umbes sadat võistlejat. «Lätlastele peame ikka ära tegema,» kutsus Reitsak üles.

kas teate

Lauamängud
• «Katani asustajates» tuleb neljal «kolonisaatoril» kauplemise ja ressursside hankimise teel ehitada külasid ja linnu, et võita valitseja tiitel.
• «Carcassonne`is» ehitavad võistlejad mängukaartidest maastikku, mida vallutatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles