Tehnoülevaatuste altkäemaksuafäär viis kohtusse 32 inimest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Süüdistatuna tehnoülevaatustega seonduvas altkäemaksu andmises, võtmises või selle vahendamises astub oktoobri alguses Tartu maakohtus kohtupinki 32 inimest.


Süüdistatavatest neli on altkäemaksu võtnud ülevaatuspunkti töötajad, kaheksa altkäemaksusid vahendanud inimesed ning 24 altkäemaksu andjad, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu ERR Uudistele.

«Kriminaalasi hõlmab 92 kuriteoepisoodi. Süüdistuse kohaselt vormistati kindla summa eest ühes Tartu autoremonditöökojas sõiduki tehniline ülevaatus ning seda tehti ka tehniliselt mittekorras sõidukitele,» märkis Uibu.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi sõnul ei taju tehnoülevaatusel läbisaamise eest maksnud inimesed, et tegemist võiks olla altkäemaksu andmisega ehk karmilt karistatava tegevusega ning seetõttu on selline tegevus laialt levinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles