Komöödiateater püstitas rekordi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Orav (Andrus Vaarik) ja president Ilves (Kaspar Velberg).
Ivan Orav (Andrus Vaarik) ja president Ilves (Kaspar Velberg). Foto: Komöödiateater

Hannes Villemsoni juhtimisel tegutsev Komöödiateater valmistab ette uut lavastust ”Orav ja Ilves”, mille on kirjutanud Andrus Kivirähk. Aasta 2014 möödus teatrile töökalt ja tõi kaasa koguni rekordi.

”Kevadel mängisime paarkümmend korda komöödiat ”Hostel”, mis esietendus eelmisel sügisel ja mille lavastas Anne Paluver, kellele see oli alles teine kord olla lavastaja rollis,” ütles Villemson.

”Kvartett” ei kao mängukavast

Aprillis esietendus liigutav ja koomiline lugu ”Kvartett” neljast inglise ooperitähest, kes satuvad taas kokku muusikute vanadekodus.

””Kvartetti” jõudsime sel aastal mängida koguni 56 korda ja jätkame ka uuel aastal,” ütles Komöödiateatri juht. ”See peaks olema 2014. aasta rekord ühe tükiga. Ei täheldanud, et keegi midagi veel tihedamalt mängis.”

Suvel korraldas Komöödiateater ansambli Kuldne Trio 40. tegevusaastat tähistava tuuri ”Laip on laip”. Õhtujuht oli Henrik Normann.

”Vabaõhulavadel toimus 14 kontserti,” märkis Villemson. ”Ühtlasi aitasime Triol kaks uut lugu salvestada. ”Ma enam ei joo” ja ”Tule eila meile” on nähtaval YouTube'is.” 

”Orav ja Ilves”

Ettevalmistamisel olevat lavastust ”Orav ja Ilves” mängiti vaid korra 6. jaanuaril 2013 ja jäi laiemale komöödiahuviliste ringile kättesaamatuks. Veebruaris viib Komöödiateater selle üleriigilisele ringreisile.

”Orav ja Ilves“ on võrreldav varasema lavastusega ”Meri ja Orav”, kuid endise riigipea asemel astub lavale president Ilves (Kaspar Velberg), kaaslaseks vana sepp Ivan Orav (Andrus Vaarik).

Komöödiateatri juhi sõnul palus Ivan Orav rahvale tungivalt edasi anda, et lavastus on pühendatud vabariigi aastapäevale ja riigikogu valimistele, kuid ei ole orava- ja ilvesepartei reklaam.

Lavastuses on president Ilves kutsunud Kadriorgu külla Ivan Orava – otse põrgust. Talle teeb muret, et Evelin on korduvalt rääkinud kahest venelasest, kes teda elevile ajavad. Ja kes oleks tibladega paremini kursis kui Ivan ise! Vana sepp ilmubki otse maa alt ja avardab Toomase silmaringi nõukaaja teemadel.

“Orava ja Ilvese” ringreis algab Valga kultuurikeskuses 1. veebruaril kell 15, teine etendus on samal päeval Võru Kandles kell 18. Vanemuises on etendus 2. veebruaril kell 19. Ühtekokku on veebruaris 14 etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles