Pihkva-ja Lämmijärvele võib minna, Peipsile veel mitte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääauk.
Jääauk. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Uuest aasta hommikust lubab piirivalve kalastajail ja teistel huvilistel minna jalgsi Pihkva ja Lämmijärvele. Peipsi järve jääle minek on aga endiselt keelatud.

Lõuna prefektuuri teatel tuleb Lämmi- ja Pihkva järvel liikudes silmas pidada, et keelatud on minna kaldast kaugemale kui 500 meetrit. Äärmiselt ohtlik on ligineda jõgede ja ojade suudmetele, sest pakast oli esialgu üsna lühikest aega.

Nii ei tohi jõesuudmetele minna lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Ühtlasi on keelatud liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt põhja suunas. Jää paksus Pihkva ja Lämmijärve kaldast 500 meetri ulatuses on piisav kandmaks inimest, kuid transpordivahendiga on jääleminek keelatud.

Lõuna prefektuuri piirivalvemajor Jalmar Ernits tuletab kalastajatele meelde, et kuna jääolud on veel ebaühtlased, tuleb veekogul liikudes olla ettevaatlik. Järvele minekust tuleb lähimasse kordonisse teada anda, sest vaid nii saavad piirivalvurid inimesi jääoludega vahetult kurssi viia ja vajadusel hädasolijale viivitamatult abi pakkuda, selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles