Tartu linnavolinik: jäin autoroolis jääknähtudega vahele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Lees
Mihkel Lees Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Mihkel Lees teatas täna sotsiaalmeedias, et möödunud laupäeval autoga sõites peatas politsei tema sõiduki ning alkomeetrisse puhudes tuvastati tal jääknähud. Leesi sõnul astub ta fraktsiooni esimehe kohalt tagasi.

Lees alustas oma postitust sõnadega, et tegi vea, mille pärast tal on häbi. «Käisin reede õhtul sõbra sünnipäeval. Läksin linna autoga. Sünnipäeval pakuti ka alkoholi ja seetõttu otsustasin auto linna jätta, et sellele järgmisel päeval järele tulla,» kirjutas ta Facebookis.

«Laupäeva pealelõunal autole linna järgi minnes oli mu enesetunne hea ja olemine värske. Sõitsin kodutänavasse, seal kontrolliti kõikide mööduvate autojuhtide joovet. Puhusin üsna rahuliku südamega alkomeetrisse. Tuli välja, et olin siiski enda head enesetunnet üle hinnanud. Alkomeeter näitas 0,28 mg/l. Ma ei läinud teadlikult jääknähtudega rooli, kuid see ei ole vabandus. Oleksin pidanud veenduma, mitte eeldama.»

Lees lubas, et teeb vahejuhtumist järeldused, maksab trahvi ning ei korda seda kunagi. «Astun tagasi ka fraktsiooni esimehe kohalt Tartu volikogus,» lisas ta. Volikogust lahkumise kohta ei öelnud ta midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles