Pärijad müüvad Jaan Tõnissoni maju

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tõnissoni maja aadressil Anna Haava 7.
Pildil Tõnissoni maja aadressil Anna Haava 7. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kunagise riigivanema Jaan Tõnissoni pärijad on otsustanud Tartus Anna Haava tänaval asuvast krundist loobuda ning otsivad oma Eesti esindaja kaudu maatükile ja sellel olevatele majadele ostjat.

Krundi müüki kinnitas Tartu Postimehele Tõnissoni pärijate esindaja Peeter Schneider. «Jah, see on juba eelmisest aastast müügis,» ütles Schneider. Ta teatas, et siiani on olnud kaks huvilist. 

«Siiani on olnud kaks reaalset huvitatut. Üks on Vallikraavi Kinnisvara ja teine oli Tartu hoiu-laenuühistu,» rääkis Schneider. Hoiu-laenuühistuga pole tema sõnul viimasel ajal võimalikust ostust juttu olnud, kuid Vallikraavi Kinnisvaraga räägiti krundiga seoses veel paar nädalat tagasi.

Schneideri sõnul lasti krunt kinnisvarahindajatel ära hinnata ning selle väärtus on umbes 200 000 eurot. Viimati kuulus krunt Jaan Tõnissoni pojale Heldur Tõnissonile, kes suri tänavu suvel. Praegu on krundile õigus testamenditäitjal, kelleks on Šveitsis asuv advokaadifirma.

Kõnealune kinnistu asub Anna Haava tänaval. Kinnistul on kaks maja aadressidega A. Haava 7 ja 7a. Viimase hõivasid kaks aastat tagasi skvotterid.

Schneider ütles, et esialgu Heldur Tõnissonil müügisoovi ei olnud, kuid ühtegi head lahendust lagunevatele majadele aastate jooksul ei leitud. «Helduril oli mõte kinkida osa riigile ja teha sinna muuseum, aga riik ütles, et nemad seda üleval pidama ei hakka. See asi on üleval olnud kakskümmend aastat, aga ükskord tuleb sellele lõpp teha,» ütles Tõnissonide esindaja.

Kas ja millal krundile lõplik ostja leitakse, ei julgenud Schneider ennustada. «Mina olen saatnud asja kooskõlastamiseks omanikule. Ma arvan, et enne uut aastat ei juhtu midagi,» lausus Schneider.

Vallikraavi Kinnisvara juhataja Indrek Rentel ei soovinud kinnistu võimalikku ostu kommenteerida.  «Sellest on juttu olnud, aga mul pole selle kohta midagi öelda ja ma ei oska seda kommenteerida,» lausus Rentel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles