Forseliuse koolis stardib vutiklass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna seitsmeaastane Oskar Soom on jalgpalli mänginud nii lasteaias kui trennis, tuli Forseliuse kooli jalgpalliklassi mineku otsus peres kergelt.
Kuna seitsmeaastane Oskar Soom on jalgpalli mänginud nii lasteaias kui trennis, tuli Forseliuse kooli jalgpalliklassi mineku otsus peres kergelt. Foto: Andres Ehrenpreis

Spordikallakuga klassid on kooliminejate seas sedavõrd populaarsed, et Forseliuse gümnaasium otsustas avada tänavu esimest korda jalgpallihuvilistele mõeldud esimese klassi.


Jalgpallurite klassi loomise mõte sai Forseliuse gümnaasiumi direktori Tiiu Millistferi kinnitusel alguse siis, kui jalgpalliklubi FC Santos hakkas paar aastat tagasi kooli spordiväljakuid haldama. «Kuna meie koolist käib palju lapsi nende trennides, tekkis mõte alustada kohe tõelise jalgpalliklassiga,» jutustas direktor.

Tuleb poisteklass

Ideed toetas ka asjaolu, et koolis on alati olnud poiste ülekaal. Kuigi direktor ei välista ka sportlikke tüdrukuid, koosneb startiv klass esialgu ainult noormeestest. Praegu on kirjas 12 pisikest jalgpallurit, kellele Millistfer veel lahkelt lisa ootab.

Septembrist jalgpalliklassis käima hakkava seitsmeaastase Oskari isa Veiko Soom näeb aga poisteklassis pigem eelist. «Sest tüdrukud kipuvad alguses olema küll kiiremad ja nutikamad, kuid poiste start on aeglasem, äkki saavad paremini hakkama,» põhjendas Soom.

«Kasvatamegi nendest tõelised džentelmenid!» lubas naljatledes ka klassijuhataja Raina Liivamägi. Klassi eelistena tõid nii Liivamägi kui Soom lisaks välja pikapäevarühma – pärast tunde tehakse ühiselt ära õppetükid ning siis järgneb trenn.

Pikapäevarühm

«Kui trenn oleks õhtul eraldi, siis pärast trenni vaevalt enam õppida viitsitaks ning vanemad ei pea lapsele vahepeal järele tulema,» loetles plusse Liivamägi, kes teab kolme lapse emana omast käest, kui aeganõudev ja tülikas on keset tööpäeva laste trennidesse sõidutamine.

Ka lapsevanema süda on Soomi sõnul rahul, kui treenerid ja õpetajad koostööd teevad ning lapse trenniskäimisel on silm kogu aeg peal.

Kuigi sporti hakatakse Santose jalgpallitreenerite käe all tegema iga päev, lubasid nii direktor Millistfer kui Liivamägi, et õppimises spordi pärast mingit hinnaalandust ei tehta.

Õppetöö hakkab käima äsja remonditud uue mööbliga klassis suurepärase õpetaja juhendamisel, lubas Millistfer. «Fantastiline ja sportlik klassijuhataja, aitas suvel oma kätega remonti teha, et tema klassiruum värskelt remonditud ilme saaks,» kiitis direktor 14-aastase õpetajastaažiga Liivamäge.

Peale Forseliuse gümnaasiumi stardivad spordiklassid juba mitmendat aastat ka Descartes’i lütseumis ja Kivilinna gümnaasiumis.

Spordiklassid on kooliminejate seas nõnda popid, et lütseumis on mõnel aastal avatud lausa kaks tüdrukute võimlemisklassi ning Kivilinna koolis on spordi-tantsuklassi tahtvaid poisse-tüdrukuid alati rohkem kui klassis kohti.

Kas teate?

Spordiklassid
• Jalgpallihuvilistele poistele mõeldud klass Forseliuse gümnaasiumis.
• Janika Mölderi võimlemisklass Descartes’i lütseumis võimlemisklubis käinud tüdrukutele.
• Kivilinna gümnaasiumi spordi-tantsuklass sportlikele lastele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles