Suvepilt: suvi meenutab üha enam sügist

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eile hommikul näitas termomeeter Tartu kandis 13-14 plusskraadi ning tunne, et põlvpüksid ja sandaalid tuleks vahetada seks aastaks jäädavalt pikkade pükste ja kingade vastu, trügis paljudesse peadesse.


Veidi enne kümmet hoogu koguma hakanud vihm pani kiruma jalakäijad, kes eirasid tuntud seadust, et vihmavarju koju jättes saab kindla peale läbi leotatud. Ülenurme lennujaama ilmateenistus mõõtis vähem kui pooleteise tunniga 17,8 millimeetrit sademeid, mis on meteoroloog Ilme Tampeli sõnul peaaegu kaks kolmandikku augustikuu kolmanda dekaadi normist.

«See oli märkimisväärne sadu,» tõdes Tampel, «aga kolmapäeval tuleb juurde nii vihma kui tuult ja vihmasevõitu tõotab tulla terve see nädal. Kolmapäeval on ehk tänasega (eilsega – toim) võrreldes kuivem, aga päris kuiva päeva pole sel nädalal lootust näha.»

Tampeli juttu kinnitasid näiteks ka venelaste ilmaportaal gismeteo.com ja ameeriklaste accuweather.com: vähemalt pühapäevani päris kuiva päeva ilmselt ei tule ning temperatuur ei kerki üle 17-18 kraadi.

Kuivemat ilma ennustavad mõlemad portaalid alles alates 2. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles