Avaliku napsikohana nähakse Tartus vaid Pirogovi parki

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduse muutmisega võib Tartus avalikult napsitada vaid Pirogovi platsil.
Seaduse muutmisega võib Tartus avalikult napsitada vaid Pirogovi platsil. Foto: Sille Annuk

Korrakaitseseaduse muutmise seadus keelab jälle avalikus kohas alkoholi tarbida. Kohalikule omavalitsusele jäetakse aga õigus määrata kindlaks kohad, kus on alkoholi tarvitamine lubatud. Tartu linn näeb selle kohana ainult Pirogovi platsi.

Tartu linnasekretäri Jüri Mölderi sõnul on linnavalitsus seda meelt, et volikogule teha ettepanek, et nagu enne 1. juulit, võib avalikult alkoholi pruukida vaid Pirogovi platsil. Ta lisas, et kohtade laiendamise peale kindlasti ei mõelda.

Mölder rääkis, et näiteks tänavakohvikute puhul püüab linnavalitsus teha ettevõtjatega koostööd, et pakkuda avalikus ruumis kohviku alal koos laudade-toolide ja teenindamisega viisakamat võimalust alkoholi tarbida, näiteks toidu kõrvale.

«See asi on veel nii värske, mistõttu pole midagi kindlalt otsustatud. See on volikogu pädevus otsuseid langetada,» rääkis ta.

Kui riik on kehtestanud uuesti avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu, on Mölderi hinnangul seaduse muudatuse rakendamise pinnalt üks suuremaid väljakutseid, kuidas seda keeldu toimima panna. «Küsimus on selles, kas keeld jääb keeluks ainult paberil või on riigil ka ressurssi seda reaalselt tagada,» ütles ta.

Riigikogu võttis eelmisel kolmapäeval 69 poolthäälega vastu valitsuse algatatud korrakaitseseaduse muutmise seaduse, mis muudab 1. juulist kehtima hakanud alkohoolse joogi avalikus kohas tarbimise korraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles