Maakonnaliinidel muutuvad sõiduplaanid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal sõidutab reisijaid uuest aastast GoBus, muutuvad ka sõidugraafikud.
Tartumaal sõidutab reisijaid uuest aastast GoBus, muutuvad ka sõidugraafikud. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartumaa maakonnaliinidel alustab 1. jaanuarist reisijate vedu GoBus, muutuvad busside liininumbrid ja sõiduplaanid, teatas Tartu maavalitsus.

Nii praegu kehtivad kui ka uuest aastast kehtima hakkavad sõiduplaanid on üleval ühistranspordi infoportaalis peatus.ee. Uued sõidugraafikud leiab ka veebilehelt tartumaa.ee.

Paljudel liinidel tulevad kasutusele sissesõidud, mida teenindatakse ainult soovija olemasolul.

Kui bussipeatus on sõiduplaanis tähistatud nõudepeatusena väljumiseks, sõidab buss sellesse peatusesse, kui sinna on pileti ostnud vähemalt üks reisija.

Mõnel liinil on ka ettetellitavad nõudepeatused: sõidusoovi korral peab reisija peatusesse bussi tellima sõidule eelneval päeval hiljemalt kella 20-ks telefonil 12012.

Samalt telefonilt saab teavet liinide sõiduplaanide ja võimalike liinihäirete kohta. Helistamine infotelefonile on helistajale tavakõne tariifi alusel.

Maakonnaliinidel on kasutusel kaks invatõstukiga bussi, kuhu saab siseneda ratastooliga. Vedaja saadab sellise bussi liinile sõitja tellimusel, mis tuleb esitada infotelefoni kaudu vähemalt 48 tundi enne bussi väljumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles