Sisesõudmissari jätkus Pärnumaa meistrivõistlustega

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmissarja esimene etapp Viljandis.
Sõudmissarja esimene etapp Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud laupäeval peeti Pärnus sisesõudmise sarja teine etapp, kus olid parimad Tõnu Endrekson ja Kaisa Pajusalu.

Võistleldi 1000 meetri sõudmises, osaleda sai alates D (12-aastased ja nooremad) võistlusklassist meeste ja naiste vanuserühmadeni välja. Kergekaalusõudjate ja parasõudjate kategooriad olid samuti avatud. Tegu oli ühtlasi Pärnumaa meistrivõistlustega.

Kokku osales 191 individuaalvõistlejat, kellele lisandusid Pärnumaa talimängudest osavõtjad.

Pärnumaa jõuproovi tähelepanu keskmes olid meeste ja naiste absoluutkategooria osalejad. Nii nagu paar nädalat tagasi Viljandis pika distantsi riigi meistrivõistlustel, näitasid nüüdki absoluutkategooriates väga head taset pärnakad Tõnu Endrekson ja Kaisa Pajusalu.

Endrekson pidi end esmalt tõestama eelsõidus, mille läbis ajaga 2.59,4, jäädes alla viljandlasele Kaspar Taimsoole ning klubikaaslasele Andrei Jämsäle.

Finaalis Endreksonil raskusi ei tekkinud ning ta krooniti Pärnumaa meistriks tulemusega 2.46,1. Järgnesid neljapaadi liige Taimsoo 2.48,7 ning Jämsä 2.49,5.

Naiste parim oli Kaisa Pajusalu, kes sai tiitli ajaga 3.15,4. Teise koha saavutas tartlanna Marliis Reinkort (3.25,2) ja kolmanda viljandlanna Krete Koovit (3.26,7).

Pekingi paraolümpiamängude 100 meetri seliliujumise pronksmedalist Kardo Ploomipuu osales spordiklubi Meduus atleedina parasõudmise LTAM kategoorias ning võttis seal ülekaaluka võidu.

Naiste kergekaalu kategoorias oli võidukas Karmen Alnek (Tartu SAK), kelle tulemuseks oli 3.42,1. Teise koha saavutas Anni Rava (Pärnu sõudeklubi) ajaga 3.49,0, kolmanda Darja Vatševskihh (Narva Energia) ajaga 3.55,9.

Meeste kergekaalu kategooria võitis Andres Nöps (TÜ ASK) ajaga 3.00,7. Teise koha saavutas Kermo Randmäe (Viljandi sõudeklubi) ajaga 3.06,4 ja kolmanda Egert-Georg Teesaar (Tallinna sõudeklubi) ajaga 3.06,6. 

Tüdrukute B klassis saavutas Leena Kattel (SAK Tartu) teise koha, läbides distantsi 3.34,2. Esikoha võitis Kärolyn Mäesaar (Viljandi sõudeklubi) ajaga 3.32,3 ja komanda koha Kristina Zeljukanova (Narva Energia) ajaga 3.39,0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles