Tartu Popi ja Roki Instituut lendab USAsse plaati esitlema

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bänd Tartu Popi ja Roki Instituut. Liikmed (vasakult)Peeter Piik, Siim Randveer, Lauri Kulpsoo, Kaspar Aus ja Kristiina Reidolf.
Bänd Tartu Popi ja Roki Instituut. Liikmed (vasakult)Peeter Piik, Siim Randveer, Lauri Kulpsoo, Kaspar Aus ja Kristiina Reidolf. Foto: Kaisa Maasik

Indiemuusikat viljelev Tartu Popi ja Roki Instituut esitleb koos Ans. Anduriga järgmisel reedel, 26.detsembril Genialistide klubis oma kolmandat albumit «Marienbad», mille on välja andnud USA plaadifirma Minty Fresh. Albumifirma kutsel sõidetakse jaanuari alguses ka USAsse plaadiesitlustuurile.

Plaadifirma sõlmis 2013. aasta alguses Tartu Popi ja Roki Instituudiga (TPRI) viieaastase lepingu albumite «Madise margikogu» ja «Biidermeier-psühhedeelia» digitaalseks väljaandmiseks ja levitamiseks üle maailma.

«Marienbad» on esimene TPRI plaat, mille Minty Fresh annab originaalina oma sildi alt välja.

TPRI annab Ameerika ühendriikides 7.-19. jaanuarini kontserte nii New Yorgis, Chicagos kuid ka Minneapolises. Bänd esineb ka Chicago WBEZ raadioprogrammis, millel on üle 600 000 kuulaja.

1993. aastal Chicagos loodud USA plaadifirma Minty Fresh on muuhulgas pannud aluse näiteks Rootsi ansambli The Cardigans rahvusvahelisele karjäärile

Tartu Popi ja Roki Instituuti kuuluvad Siim Randveer (laul ja kitarr), Peeter Piik (bass), Lauri Kulpsoo (trummid), Kristiina Reidolf ja Kaspar Aus (mõlemad klahvpillid), Pille Vilgota (vokaal), Silver Sikk (tekstid) ning Tanel Aavakivi (trompet).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles