Alaealise roolijoodiku peatas rehvide läbitulistamine

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus nooruki juhitud maastur peatus alles pärast rehvide purustamist.
Purjus nooruki juhitud maastur peatus alles pärast rehvide purustamist. Foto: Politsei

Laupäeva varahommikul käis Tartus suur tagaajamine, mida märkasid ka mitmed linlased. Maastur, täis purjus alaealisi, peatus pärast läbi linna väldanud jälitamist alles siis, kui politseinikud lasid käiku püstoli.


Lõuna prefektuuri teatel sai politsei juhtimiskeskus kodanikult info joobekahtlusega sõidukijuhist 21. augustil kella 4.30 ajal. Sõiduk Hyundai Galloper sõitis siis Tallinna maanteel Tartu poole.

Info edastati kõikidele patrullidele ning kolme minuti pärast nägi politsei antud maasturit Tartus Laial tänaval.

Sõiduk liikus kesklinna poole. Politseinikud andsid sõidukijuhile vilkurite ja helisignaaliga peatumismärguande, kuid auto juht lisas kiirust ning jätkas liikumist.

Maasturi kiiruseks fikseeriti linnatänavail lausa 140 km/h ning juht ei reageerinud jätkuvalt peatumismärguannetele. Kuna oli näha, et auto salongis viibib veel isikuid, kelle elu oli ohus, lasksid politseinikud teenistusrelvast esmalt mõned lasud õhku ning hiljem maasturi rehvidesse.

Lõpuks peatus sõiduk Tallinna maantee 153. kilomeetril. Juht lukustas uksed ning üritas tagaistmele ronida. Politseinikud olid sunnitud sõiduki aknaklaasi puruks lööma.

Koos sõidukijuhiga viibis maasturis kaheksa isikut. Kontrollimisel selgus, et tegemist on alaealistega vanuses 14–17 aastat. Neli noormeest vanuses 16-17 aastat ja kolm 15-aastast neiut olid alkoholijoobes.

Kõige noorem, 14-aastane tütarlaps oli kaine.

Sõiduki juhil, 17-aastasel noormehel, tuvastati joove 0.89 mg/l.

Üks noorukitest otsustas sündmuskohalt põgeneda, kuid politseinik pidas temagi kinni. Roolis olnud nooruki sõnul võttis ta vanemate sõiduki luba küsimata.

Alaealised anti üle vanematele. Alkoholijoobes noortele koostati protokoll. Juhi suhtes alustati aga kriminaalmenetlust.

Politsei tänab kodanikku informatsiooni edastamise eest ning tuletab meelde, et Lõuna-Eestis saab liiklusolukorrast politseid teavitada liiklusliinil 14 900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles