Nooruse tänaval algavad varsti uue koolimaja sisetööd

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klassid, aatrium, õpetajate tuba, spordisaal, peasissekäik ja direktori kabinet selle kohal – Nooruse tänavale ehitatava Tamme ja täiskasvanute gümnaasiumi hoones pole praegu kohta, kus ei tööta ehitajad.

«Töö käib igal tasandil, juurdeehitised on suuresti valmis, suur osa akendest ees,» loetles Nooruse 9 kunagise õppehoone-maja juures suvest saadik tehtud töid Riigi Kinnisvara ASi ehituse projektijuht Sven Saar tehtut.

Varsti kuulutatakse välja sisustuse hange, veebruaris seavad ehitajad põhimajas oma kütte sisse ja algavad sisetööd.

Uuest peasissepääsust paremale jääva suurema tiiva alumistel korrustel hakkab riigigümnaasiumina tööle tulevikus vähemalt 540 õpilasega Tamme gümnaasium. Tartu täiskasvanute gümnaasiumi kasutusse läheb suurem osa hoone kolmandast ja neljandast korrusest.

Koolimaja ehitamiseks ja sisustamiseks kulub ligi 7,1 miljonit eurot. Sellest rahast kuus miljonit eurot on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu saadud Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus, ülejäänud raha panustas haridus- ja teadusministeerium.

Ehitajad lõpetavad Nooruse 9 hoones tööd tuleva aasta augustiks, õppetöö algab seal 1. septembril.

Pikemalt saab uuest koolimajast lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles