Märgisüsteemide loengusari jõuab lõpule

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusteadlane ja semiootik Peeter Torop.
Kirjandusteadlane ja semiootik Peeter Torop. Foto: Toomas Huik

Tartu ülikooli semiootikaosakond tähistab maailma vanima semiootikaajakirja (Sign Systems Studies, algul Труды по знаковым системам) viiekümnendat väljaandmisaastat oktoobris alanud loengusarjaga, mis jõuab lõpule täna.

Juri Lotmani poolt ellu kutsutud semiootika-alane teadusajakiri ilmub praegu Tartu ülikooli kirjastuse üllitatuna ingliskeelsena. Juubeliürituste rea avas loengusarja «Töid märgisüsteemide alalt» esimese loenguga 10. oktoobril Mihhail Lotman. Teiste hulgas on kõnelnud Carlo Ginzburg, Märt Läänemets, Berk Vaher, Daniele Monticelli ja Valdur Mikita.

Täna kell 16.15 saab semiootikaosakonnas (Jakobi 2-306) sarja lõpetuseks kuulata Peeter Toropi loengut. Ta käsitleb ajakirja kujunemist, selle kontseptuaalset strateegiat nii semiootilise ajakirjana kui ka Tartu riikliku ülikooli vene kirjanduse kateedri ühe väljaandena teiste seas. Loengu põhirõhk on ajakirja kujunemisel perestroikani, juttu tuleb ka raskustest ajakirja taastamisel pärast Juri Lotmani surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles