Kõigil tartumaalastel peaks elekter tagasi olema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula tänav Tartus on elektrita ja läbimatu.
Koidula tänav Tartus on elektrita ja läbimatu. Foto: Mart Kull

Laupäevane torm jättis Tartumaal elektrita 8227 majapidamist. Õnneks jäid iilid võrreldes mulluse oktoobri- ja detsembritormiga nõrgemaks, toona oli katkestusi veel rohkem, ütles Elektrilevi pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Elektrikatkestuste asukohti vaadates on näha, et torm ei andnud armu ühelegi kandile Tartu maakonnas. Rikkeid esines kõigis valdades. Ehk veidi rohkem oli neid Lõuna-Tartumaal. Esmaspäeva hommikuks said kõik tartumaalased elektrivarustuse tagasi, märkis Kuusk.

Tormituulte kahjudega seoses oli päästjatel nädalavahetusel Tartumaal 41 väljasõitu, ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Enamasti olid väljakutsed teedele ja tänavatele kukkunud murdunud puude või purunenud elektriliinide pärast. Mootorsaagide abil kõrvaldati puud teelt. Katkiste elektriliinide korral piirati ohuala ning teavitati elektrikuid.

Kõige tõsisem vahejuhtum oli Tartus Tähtvere linnajaos, kus Koidula tänaval langes elektriliinidele suur puu ja tõmbas maha ka kolm posti. Inimesed hoidsid voolu all traatidest targu kaugemale.

Riiklike päästemeeskondade kõrval aitasid oma kodukandis teedelt puid eemaldada kohalikud vabatahtlikud päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles