Jõhkrutseja rikkus kuulsa tänavakunstniku maalingu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalingu vasakule käele on jõhkrutseja kirjutanud satanistliku arvu 666.
Maalingu vasakule käele on jõhkrutseja kirjutanud satanistliku arvu 666. Foto: Merike Lill

Tartus Soola tänava ääres asuvat maja tänavu aprillis kaunistama jäänud Berliini-põhise prantslasest tänavakunstniku suur maaling on saanud jõhkra täienduse.

Rahvusvahelise kuulsusega tänavakunstnik MTO käis kevadel Tartus viienda tänavakunstifestivali Stencibility korraldajate kutsel. Oma maalingul kujutas ta maja külge köitega seotud naist, kelle selja taga võib aimata tiibu. Nii et nane on justkui selle maja kaitsja. Käed on asetatud mitmetähenduslikult, leida võib kristliku, budistliku ja popkultuuri märke.

Maalingul kujutatud naine on üsna sarnane samas majas tegutseva kaupluse Orient omaniku Reet Urbanikuga.

11. detsembril ilmnes, et keegi on kirjutanud maja alumisele osale tähti ja numbreid, millest mõned on kurja tähendusega, nagu näiteks WAR (sõda) maja uksel. «Olen kurb,» ütles kaupluse omanik. «Suure kunstniku töö on rikutud.»

Veel eile oli ta kahevahel, kas anda avaldus politseisse. Rohkem loodab ta tänavakunstnike endi peale, kes on juba ka näiteks Stencibility kogukonnas Facebooki lehel astunud samme jõhkrutseja ülesleidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles