Noored maadlejad paistsid silma aastalõputurniiridel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Vesso Lähte turniiril koos oma treenerite Veiko (vasakul) ja Jakob Prooveliga.
Viktoria Vesso Lähte turniiril koos oma treenerite Veiko (vasakul) ja Jakob Prooveliga. Foto: Maria Kilk

Tartumaa noored maadlejad osalesid hästi hiljutistel Põltsamaa ja Lähte võistlustel ning noppisid poodiumikohti.

Eesti õpilaste vabamaadluse meistrivõistlused peeti Põltsamaal. Taas suutis EMÜ SK esindaja Viktoria Vesso tõestada oma täielikku üleolekut kuni 62 kg kaalus ja võitis kõik vastased seljavõiduga, vahendas maadlustreener Voldemar Press.

Poistega olid esindatud Tartumaa klubid. MK Jaan poisid Robin-Johannes Padar ja Markos Tadolder said pronksmedali, Tartu Valla SK poiss Kalmer Kukk oli samuti kolmas.

Nädalavahetusel peeti Lähtel jõuluturniiri, kus lõid kaasa ka oma riigi iseseisvuspäeva tähistanud soomlased. Hea ettevalmistusega Soome poisid võitsid kolm esikohta ja viis hõbemedalit, kinnitas Press.

Naiste-tüdrukute võistlus kulges Viktoria Vesso taktikepi all. Tavalisest raskemas võistluskaalus osalenud Eesti meister Maria Kilk rahuldus seekord pronksise autasuga. Kaisa Muutra oli omas kaalus samuti võitja ja Anna Liisa Mitt sai kolmanda koha. Kõik nimetatud on EMÜ SK võistlejad. Kergeimas (kuni 30 kg) kaalus anti esikoht Tartumaa tüdrukule – võitja oli Teele Lill.

Kuni 17-aastaste poiste võistluses jagunesid Tartumaa klubide medalivõitjad järgmiselt:

MK Jaan – Markos Tadolder (2. koht), pronksmedali said Kevin Hilpus, Eerik Lepaste, Tauri Tadolder;

Tartu Valla SK – Kalmer Kukk ja Keyt Muuga olid võitjad, kolmas oli Tanel Armi;

Pepsiäärsed SK maadlejad Denis Puzanov, Denis Vitšõn ja Aleksander Artašov võitsid pronksi;

TÜ ASK – Ott Heliste oli omas kaalus parim, Rainer Grosberg kolmas;

Kalev/Englas SK – Karlis Ander All, Ivan Kulak ja Georg Kristerson said kolmanda koha.

Jõuproovide järel võis lõplikult hinnata Tartu parimaid maadlusspordis.

Naistemaadluses oli tänavu parim Viktoria Vesso õpilaste vanuserühmas, parim kadett oli Anette Traks, edukaim juunior Liis Järvamägi ja Põhjamaade meistrivõistluste pronks Kaisa Muutra oli parim täiskasvanute arvestuses.

Kreeka-Rooma maadluses oli õpilastest edukaim Richard-Tasuja Avald, juunioride parim oli Eesti meistriks tulnud Madis Naarits ja täiskasvanute edukaimaks hinnati Eesti ja Põhjamaade meistrivõistluste teine, Hardo Toots.

Vabamaadluses tõi täiskasvanute meistritiitli Tartusse Kaarel Maaten ja selle saavutusega oli ta tartlaste tänavune edukaim vabamaadleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles