PRIA plaanib kolida vanasse füüsikamajja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe 4, kus asus Tartu ülikooli füüsikahoone.
Tähe 4, kus asus Tartu ülikooli füüsikahoone. Foto: Kristjan Teedema

Üle kümne aasta Tartu kesklinnas Narva maanteel tegutsenud põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) kolib aasta pärast koos teiste Tartus asuvate põllumajandusministeeriumi allasutustega Tähe tänavale endisesse ülikooli füüsikamajja.

PRIA praeguste ruumide leping lõpeb aasta pärast. Et asutus vajab lisaruumi, otsis ministeerium konkursiga 4500–5000 ruutmeetri suurust büroopinda Tartu kesklinnas või selle lähiümbruses.

Pakutu seast langes valik Tähe 4 hoone kasuks.

Asutused kokku

Ministeeriumi tellimusel konkursi korraldanud advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene sai kaheksa pakkumust, mis jäid vahemikku 5,4–10 miljonit eurot kümneaastase rendilepingu eest, kinnitas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer. Teiste seas tegi pakkumuse ka PRIA praeguste ruumide omanik.

Konkursi võitjaks tunnistati ärimees Neinar Selile kuuluva Robin Kinnisvara OÜ pakkumus, kus küsiti ruumide eest koos 10 aasta kommunaalkuludega 6,7 miljonit eurot. Mullu novembris müüs Tartu ülikool vana füüsikamaja 1,51 miljoni euro eest osaühingule Tähe Maailm, mille omanikeringi kuuluvad Andrus Kuusmann ja Neinar Seli.

Leping on plaanis sõlmida tuleva aasta lõpust kuni 2025. aasta detsembrini, vahendas pressiesindaja. Selle ajani jätkab PRIA tööd praeguses asukohas, kus rendileping kehtib 2015. aasta 18. detsembrini.

Lisaks PRIA-le koonduvad plaanide järgi Tähe tänavale ka teised põllumajandusministeeriumi Tartumaa asutused, nagu Tartumaa veterinaarkeskus, põllumajandusameti Tartu keskus ja põllumajandusuuringute keskuse Tartu büroo.

Volmeri sõnul lihtsustub ühte hoonesse kolimisega asutuste omavaheline koostöö ja teenused on edaspidi kättesaadavad samuti ühest kohast.

Peale ministeeriumi allasutuste, mis saavad ligi 13 000-ruutmeetrisest Tähe 4 majast enda valdusesse peaaegu poole, tegutseb seal veel Tartu erakool. Sinna kolib pärast remonti ka sihtasutuse Innove Rajaleidja keskus ning Tartu linna lastehoid. Praegu käib majas kapitaalremont.

Otsitakse rentnikke

Narva mnt 3 kuulub ASile Balti Kinnisvaraportfell, mille üks omanik Peeter Mänd PRIA kolimise järel tühjaks jääva maja tulevikust Tartu Postimehega eile rääkida ei soovinud. Balti Kinnisvaraportfelli suurim omanik on OÜ Ivard, mille ainus juhatuse liige on samuti Peeter Mänd.

Ivardi varavalitseja Eften Capitali investeeringute juht Tõnu Uustalu märkis, et firma on juba alustanud uute üürihuviliste otsimist. «Praeguseks mingeid kindlaid kokkuleppeid kellegagi sõlmitud ei ole,» ütles ta.

Aastate eest kuulus Narva mnt 3 maja Tartu kinnisvaraärimehele Mart Avarmaale, kes tegi PRIA ruumivajaduse kasvades hoonele ka rohelist värvi juurdeehitise. Hiljem müüs ta maja maha. Riigiasutuse kolimine pole tema sõnul just odav lõbu, lisaks tulevastele rendi- ja kommunaalmaksetele tuleb arvestada ka uue sisseseade hinnaga.

Avarmaa hinnangul võiks majale juurdeehitise tegemine olla isegi majanduslikult mõistlikum, liiatigi kui selleks on kõik võimalused olemas. Tehtud on nii detailplaneering kui mingil kujul isegi projekt.

Ehitada saaks kruntidele, mis kuuluvad Tartu linnale ja talle, arutles Avarmaa. Ka parkimisvõimalusi pidas ta PRIA praeguses asukohas avaramaks.

Tähe 4 tegutsevad asutused

* Praegu tegutseb hoones Tartu erakool.

* Pärast kapitaalremonti kolivad sinna sihtasutuse Innove Rajaleidja keskus, Tartu linnale kuuluv lastehoid ja veel mõned ettevõtted.

* Põllumajandusministeerium tahab sinna kolida oma Tartus tegutsevad allasutused: PRIA, Tartumaa veterinaarkeskus, põllumajandusameti Tartu keskus ja põllumajandusuuringute keskuse Tartu büroo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles