Piltuudis: Tartus saab tasuta õunu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kel isu kodumaise õuna järele, saab suu magusaks teha päris tasuta. Peep Petersoni aia viljad on saadaval Riia tänava kõnnitee ääres.
Kel isu kodumaise õuna järele, saab suu magusaks teha päris tasuta. Peep Petersoni aia viljad on saadaval Riia tänava kõnnitee ääres. Foto: Raimu Hanson

«Võta õuna» kutsub Tartus Riia tänav 129 kõnniteel asuv plakat, selle kõrval asub kaks suurt kausitäit värskeid ubinaid.


Aiaannid on pärit sealtsamast kõrvalt tartlase Peep Petersoni aiast. Ise ütleb ta, et suured puud kannavad igal aastal hästi vilja. «Ei jõua nii palju mahla teha ja moosi keeta,» põhjendas Peterson õunte tasuta jagamist.

Hästi vilja kandvad puud istutas omal ajal Petersoni vanaisa. Varem asunud sealsamas lähedal ka puuviljade kokkuostupunkt. Kokkuost lõpetas töö juba ammu, puud aga annavad vilju edasi.

Peterson lisas, et sel aastal lähevad õunad paremini kui eelmisel aastal. Mäletatavasti oli mullu sügisel ka väga hea õuna-aasta. Tänavu on aga õunaaiad andidest vaesemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles