Kohtuniku taandamise soov jäi rahuldamata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu maakohus jättis tänase määrusega rahuldamata Oleg Kuzmini ja OÜ Avicia kaitsja vandeadvokaat Janek Väli taotluse kohtuniku taandamiseks. Kaitsja taotlus oli esitatud põhjendusega, et asja läbivaatamisega peaks jätkama seaduslik kohtukoosseis kohtunikuga, kelle menetlusse oli kriminaalasi esmalt läinud.

Kohus leidis, et praegu asja menetleval kohtunikul puuduvad alused taandumiseks nii Eesti kohtunike eetikakoodeksi kui ka kriminaalmenetluse seadustiku sätetest tulenevalt, vahendas kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Kõnealuses asjas on kohtu esimees kohaldanud seaduslikku õigust erandkorras jagada kriminaalasi ümber sama kohtumaja teise kohtuniku menetlusse vastavalt tööjaotusplaanile, et tagada asja menetlemine mõistliku aja jooksul.

Määruses seisab, et menetleja muutmine ei ole ega ka näi erapoolik. Kriminaalasi on praeguse kohtuniku menetlusse tulnud seaduslikult ja ümberjagamise eesmärk on olnud vajadus tagada riigi poolt asja menetlemine mõistliku aja jooksul.

Tänasel eelistungil määrati, et kriminaalasja sisulist arutamist tuleb alustada järgmise aasta 20. aprillil. Kohtu ajagraafik võimaldanuks asja arutamist alustada juba 9. märtsil, kuid kõigil menetlusosalistel ei olnud see juba ette planeeritud töögraafiku tõttu võimalik. Kohtuistungiteks broneeriti ajad 21. maini ning kohtuvaidluseks planeeriti täna 2. ja 3. juuni.

Kriminaalasjas süüdistatakse keskerakondlasest riigikogu liiget Urbo Vaarmanni (37) ja OÜ Puhkepesa soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini (44) ja OÜd Avicia soodustuskelmuses ning Ülle Märssi (51) pistise võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles