Paar kraadi võib maksta medali

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli dotsent Mehis Viru tutvustab uuringut, milles analüüsiti Norra odaviskaja Andreas Thorkildseni äraviskenurki.
Tartu ülikooli dotsent Mehis Viru tutvustab uuringut, milles analüüsiti Norra odaviskaja Andreas Thorkildseni äraviskenurki. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalal andis Eesti olümpiakomitee teada, et toetab rahaga kuut sporditeaduse projekti. Üks neist on Tartu ülikooli dotsendi Mehis Viru uuring.

Kehakultuuriteaduskonna kiirus- ja jõualade dotsent Mehis Viru tutvustas pilte, mille peal on Norra odaviskaja Andreas Thorkildsen 2009. aasta Berliini maailmameistrivõistlustel. Ühel pildil läheb oda tema käest lahti 42-kraadise nurga all, teise pildi peal 39-kraadise nurga all. Tulemused erinevad sportlikus mõttes drastiliselt: esimesel katsel mõõdeti 77,8 meetrit ja teisel 89,59 meetrit. Teine tulemus tõigi Thorkildsenile toona maailmameistritiitli.

«Thorkildsen parandas nurka, tema füüsilised eeldused ei paranenud kahe katse vahel, ta ei teinud vahepeal rohkem trenni, kuid tulemus oli 12 meetrit parem,» rääkis Viru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles