Toidukraam jõuab Piirissaarele nagu kingitus

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kahe nädala pikkust pausi viidi kolmapäeval Piirissaarele valla hõljukiga jälle toidukaupa.
Pärast kahe nädala pikkust pausi viidi kolmapäeval Piirissaarele valla hõljukiga jälle toidukaupa. Foto: Vitali Trots

Kui ilm lubab ja tehnika alt ei vea, on Piirissaare inimestel kord nädalas nagu jõulud või sünnipäev – kolmapäeval saabuvad neile suurelt maalt toidupakid. 

Jäätuma hakanud Peipsi lõpetas Piirissaare ja suure maa vahel ühendust pidava reisiparvlaeva Koidula sõidud 21. novembril, pärast seda ei ole võimalik saarele sõita ka autokauplusel, mis augustist asendab Piirissaarel suletud kauplust.

Nii olidki Piirissaarel elavad inimesed kaks nädalat toidukraamita, eelmisel kolmapäeval toimetati Laaksaarest valla hõljukiga toidupakid saarele. Kuid kõik elanikud ei saanud teada, et vallamajja tuleb toidukraami tellimus esitada. Mõni ei saanud jälle soovitut: näiteks Leevi Sakk polnud rõõmus, et oodatud suitsuvorsti asemel oli pakis keeduvorst. Viimase üle rõõmustasid aga Leevi Saki koer ja kass.

«Volikogu esimees korjab tellimused kokku,» rääkis Piirissaare endine vallavanem Maria Korotkova, kes on pealinnast tagasi kodusaarele kolinud. «Minule seda võimalust ei pakutud ja mina sellist elu ei taha. Mind toiduta jäämine ei hirmuta, mul on kodus varusid.»

Maria Korotkova sõnul elab saarel praegu oma 30 inimest. Piirissaare vallavanem Liina Miks oli eelmisel nädalal õppepuhkusel. Teda asendanud vallavalitsuse liige Ilmar Metsanurk kinnitas, et elanike soovidega toidu transpordil arvestatakse, toit toimetatakse saarele hõljukiga ja vajaduse korral mitu korda nädalas. «Saare elanikud puudust ei kannata ja tervitavad maalasi,» lisas ta.  

Kuuldavasti soovivad saarel elavad nooremad inimesed hakata seal vallale kuuluvas hoones poodi pidama, kuid vallavalitsus ja volikogu pole seda soovi tervitanud. «Avaldust poe pidamise sooviga ei ole vallavalitsusele ega vallavolikogule teadaolevalt laekunud,» ütles Ilmar Metsanurk. «Vallavara kasutamisse andmise otsustab volikogu laekunud ettepanekutest lähtuvalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles