Pildid: päkapikk turnis Kaarsilla juures kahe puu vahele tõmmatud lindil

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauri Vahesaar tegi trikke tasakaaluliinil.
Tauri Vahesaar tegi trikke tasakaaluliinil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna keskpäeval olid kolm noort tartlast seadnud Kaarsilla ja 100 000. tartlase mälestusmärgi juurde kahe puu vahele viie-kuue meetri kõrgusele lindi, et nagu ahvid tasakaalutrikke teha.

Sõna ahv ei tohiks siinkohal võtta halvustava hinnanguna, vaid vastupidi – kiitusena. Nimelt kuulub kolmiku liider Tauri Vahesaar rahvusvahelisse klubisse Gibbon Slacklines ja gibon on üks inimahve.

Pingule tõmmatud tasakaaluliinile, millel on laiust 5 cm, ronis esimesena Tauri Vahesaar, peas päkapikumüts, taustaks raeplats ja jõuluehteis kuusk. Kui ta oli teinud mõned trikid püsti ja selili, rippu ja kükakil, võtsid järje kordamööda üle Poska gümnaasiumi õpilane Jakob Kiisk ja Petersoni gümnaasiumi õpilane Kristjan. Seni olid need kaks harjutanud veidi eemal kahe puu vahele maast umbes meetri kõrgusele kinnitatud trikiliinil.

Nõost pärit kehakultuuritudeng Tauri Vahesaar tegi esimest korda slackline'iga tutvust kaks aastat ja neli kuud tagasi. Ta on osalenud ka juba rahvusvahelistel võistlustel. Kuusk ja Kristjan ütlesid, et Vahesaar on nende treener. «Alguses olin, nüüd harjutavad nad ise edasi,» ütles Vahesaar.

Tema blogist on lugeda, et tänavu märtsis peeti esimest korda Kassitoome Slackline Jam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles