Remonditud kiriku esimesel kontserdil kõlab Bachi muusika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kunstnik Elias Gottlob Haussmann on maalinud Johann Sebastian Bachi aastal 1748, kui helilooja ja organist oli 61-aastane.
Saksa kunstnik Elias Gottlob Haussmann on maalinud Johann Sebastian Bachi aastal 1748, kui helilooja ja organist oli 61-aastane. Foto: Wikipedia

Esimesel kontserdil taasavatud Tartu Pauluse kirikus kõlab vaimulik muusika. 7. detsembril kell 18 algava kontserdi «Süütame küünla» peakorraldaja on koguduse organist ja kammerkoori juht Anna Humal, kelle teatel on kavas Johann Sebastian Bachi advendi- ja jõulukantaatidest aariaid, duette ja koraale.

Kontserdil on kaastegevad Karmen Puis, Katrin K. Maasikmäe, Kristel Eeroja-Põldoja, Atlan Karp, Aivar Kaseste, Pauluse noorteansambel, kammerkoor ja külalised. Sissepääs vaba annetusega.

Esimene pääsmetega kontsert uuenenud kirikus on 10. detsembril kell 19. Kontserti korraldava üritusturundusfirma Kalandre teatel on tšellokvartett C-Jam ette valmistanud eeskava «Kuuvalgus». Esitusele tulevad kvartetiliikmete looming ja tuntud popplood, kuid kõlavad ka variatsioonid klassikalise muusika teemadel. Kvartetil on repertuaaris väga erinevaid lugusid, mida esitatakse nii akustiliste pillide kui ka eksklusiivsete elektritšellodega.

Kalandre korraldab ka 27. detsembril kell 18 Pauluse kirikus kontserdikava «Sa oled hea», milles Lauri Saatpalu esitab Eesti estraadiklassika unustusehõlma vajunud kullaprooviga lugusid. Oma panuse annavad Raivo Tafenau saksofonidel ja Peeter Rebane kitarril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles