Elva veetüli vindub edasi

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muude veevärgirajatiste hulgas ka Elva reoveepuhastit (pildil) haldava Aqua & Waste Servicese osanik August Vester leiab, et linnal pole alust katkestada firmaga lepingut, see kehtib aasta lõpuni.
Muude veevärgirajatiste hulgas ka Elva reoveepuhastit (pildil) haldava Aqua & Waste Servicese osanik August Vester leiab, et linnal pole alust katkestada firmaga lepingut, see kehtib aasta lõpuni. Foto: Andres Ehrenpreis

Juuli lõpus Elva veevärgirajatistel lukud vahetanud ning oma turvamehed valvesse pannud Emajõe Veevärgil pole ikka täit pilti, kui palju on tal kliente ning mis saab eelmise kuu veearvetest.


Elva linnavolikogu otsusega pidanuks Emajõe Veevärk veevõrgurajatiste valduse seniselt majandajalt AWSilt üle võtma 1. juulil. AWS keeldus valdust loovutamast, rõhutades, et tal on aasta lõpuni kehtiv leping ning selle ennetähtaegne lõpetamine oli alusetu.

Emajõe Veevärgi juhatuse liige Andres Aruhein tunnistas, et kuna koostööd AWSiga pole, ei tea Emajõe Veevärk näiteks oma klientide hulkagi.

Esmaspäevaks oli Aruheina sõnul jõutud sõlmida 130 uut lepingut. AWSi osaniku Asko Vesteri kinnitusel on tema firmal olnud seni umbes 700 klienti.

Elva linnavalitsus põhjendas AWSiga sõlmitud lepingu ennetähtaegset lõpetamist

450 000-kroonise tähtajaks tasumata võlaga, kuid AWS võlga ei tunnistanud ning soovitas linnavalitsusel kohtusse pöörduda.

Pärast Emajõe Veevärgi jõuvõtet pöördus kohtusse AWS ise, paludes tagada esmane õiguskaitse, kuid maakohus lükkas firma avalduse tagasi. AWS kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse, kuid sealt pole veel otsust tulnud.

Andres Aruhein leidis, et elvalased ei peaks tasuma AWSile juuli eest ühtki arvet, vaid kandma raha Emajõe Veevärgi arvele, sest AWSi esitatud arved pole seaduslikud.

«Kuid on õiglane, et meie maksame AWSile õigustatud kulud ja osutatud teenused kinni,» lisas Aruhein.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles